Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ Η ΡΑΦΑΕΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ "Κ" ΚΑΙ "TVΕΘΝΟΣ"

-Γεια σου Ραφαελα!
-Γεια σου Στεφανε!
-Τι κανεις;
-Τι να κανω...υπομονη. Γινεται χαμος με τις απεργιες, τις κινητοποιησεις και η Αθηνα εχει γινει ενας σκουπιδοτοπος. Ολα αυτα με αναστατωνουν και βλεπω και τα δελτια ειδησεων και αναστατωνομαι ακομα περισσοτερο.
-Να μην τα βλεπεις τοτε. Εγω τα αποφευγω. Τι διαβασες;
-Το "Κ" της Καθημερινης. Και οπως συνηθως εχει πολυ ενδιαφεροντα θεματα. Στο εντιτοριαλ διαβαζω για ενα ρεπορταζ που αναπαρηχθη, λεει, σε πολλα εντυπα και ηλεκτρονικα ΜΜΕ αλλα εμενα μου διεφυγε. Εκατονταδες χιλιαδες Ελληνες, λεει, διαβαινουν καθε μηνα τις εξοδους της χωρας, για να κανουν τα ψωνια τους στην πρωην Γιουγκοσλαβικη Δημοκρατια της Μακεδονιας, τη Βουλγαρια και την Τουρκια.
-Αυτο ουτε εγω το ηξερα. Πρωτη φορα το ακουω.
-Αγοραζουν ειδη λαικης αγορας και σουπερ μαρκετ, βενζινη και ξυλα για τη σομπα, κουρεματα και οδοντιατρικες υπηρεσιες. Πανε επισης σε καζινο των Σκοπιων για να φανε δωρεαν!
-Τρομερο! Ελπιζω Ραφαελα να μη βρεθουμε ποτε στη θεση να τρεχουμε στα Σκοπια για μια μεριδα φαι.
-Ουτε να το φανταστω δε θελω. Οπως καθε βδομαδα η Αννα Γριμανη κανει ερωτησεις περι ελληνικοτητας. Αυτη τη βδομαδα ρωταει την Πεγκυ Αγγουρη, καθηγητρια στο George Mason University των ΗΠΑ, προεδρο του τμηματος Επιστημων Γεωπληροφορικης και διευθυντρια του Κεντρου Παρατηρησης Γης και Διαστημικης Ερευνας. Τη ρωταει λοιπον αν η ελληνικοτητα ειναι αισθημα η συνειδηση και απαντα : "Ουτε το ενα ουτε το αλλο. Για μας, που ετυχε να γεννηθουμε Ελληνες, ειναι κληρονομια, που αλλοι την εξυψωνουν και αλλοι την καταρρακωνουν με τις πραξεις τους. Για οσους επελεξαν απο τα φιλελληνικα αισθηματα τους να ειναι Ελληνες, ειναι μια συνειδητη και αξιοθαυμαστη αποφαση που πρεπει να μας κανει υπερηφανους". Τωρα τι ακριβως εννοει μη με ρωτησεις. Στην ερωτηση ποιος φταιει για την οικονομικη κριση απανταει : "Οσοι κυβερνησαν την Ελλαδα τα τελευταια τριαντα χρονια. Και, φυσικα, εκεινοι που τους ψηφιζαν πιστα και φανατικα παρα τα εντονα δειγματα διαφθορας και ανικανοτητας που χρονια τωρα βλεπαμε".
-Κλισε απαντησε σε κλισε ερωτηση.
-Διαβασα για τον πρωτο διαγωνισμο φωτογραφιας του ομιλου ΑΚΤΟ και του περιοδικου "Φωτογραφος". Το θεμα ηταν ελευθερο και απευθυνοταν τοσο σε ερασιτεχνες οσο και σε επαγγελματιες. Το πρωτο βραβειο απονεμηθηκε στον Γιωργο Μπαλαδακη - συνοδευεται απο ετησια υποτροφια αξιας 7.000 ευρω για τριετες προγραμμα σπουδων της ΑΚΤΟ. Δευτερη ηρθε η Βασιλικη Μανδηλαρα που απεκτησε μια Nikon D3100 kit, αξιας 549 ευρω, ενω το τριτο βραβειο κερδισε η Αντονινα Σβαλμπονιενε και απεκτησε μια Nikon Coolpix S3100, αξιας 129 ευρω.
-Εχω να πω οτι η φωτογραφια του Γιωργου Μπαλαδακη δε μου αρεσει καθολου και μοιαζει περισσοτερο με ζωγραφια και μαλιστα κακογουστη ζωγραφια. Επισης πολυ απλοικη η φωτογραφια της Μανδηλαρα. Αναρωτιεμαι γιατι νικησαν αυτες. Δηλαδη, αν αυτες ηταν οι καλυτερες, οι αλλες πως ηταν; Μου αρεσει, ομως, η φωτογραφια της Αντονια και του Χρηστου Λαμπριανιδη, που πιστευω οτι αυτη επρεπε να παρει το πρωτο βραβειο.
-Συμφωνω απολυτα μαζι σου. Του χρονου να παρουμε κι εμεις μερος σε αυτο το διαγωνισμο. Λοιπον, διαβασα και τη συνεντευξη του Ματ Ντειμον στην οποια περισσοτερο μιλαει για πολιτικη παρα για την ταινια του. Τα βαζει με τα αμερικανικα μιντια λεγοντας οτι για να εξασφαλισουν το ενδιαφερον του κοινου και κατα συνεπεια των διαφημιστων τρομοκρατουν την κοινη γνωμη με καταστροφολογιες. Το ιδιο, λεει, οτι εκαναν και οι κυβερνησεις των ΗΠΑ. "Εσπευσαν να τρομαξουν τους πολιτες, ωστε να δεχτουν την ανευ ορων προστασια που θα τους παρειχε το κρατος απεναντι σε αορατους κινδυνους", λεει. Πιστευει οτι δεν καταμετρηθηκαν ολες οι ψηφοι στις εκλογες του 2000 και πως αν εβγαινε ο Αλ Γκορ θα ηταν πιο ψυχραιμος στα γεγονοτα της 11ης Σεπτεμβριου και ισως να μη γινοταν ο πολεμος στο Ιρακ.
-Ειναι δυνατον να μην καταμετρηθηκαν ολες οι ψηφοι;
-Ποιος ξερει...Το περιοδικο εχει και αφιερωμα στον Steve Jobs, και διαβασα οτι απεκτησε μια κορη, τη Λιζα, το 1978, την οποια στην αρχη δεν αναγνωριζε. Μαλιστα, κατεθεσε εγγραφως οτι ειναι στειρος και αρα δεν μπορει να τεκνοποιησει. Η Λιζα και η μητερα της ζουσαν με χρηματα της προνοιας μεχρι ο Τζομπς να αλλαξει γνωμη και να την αποδεχτει.
-Δε με νοιαζει η προσωπικη του ζωη.
-Ουτε εμενα, απλα ετσι το ανεφερα. Διαβασα και για εναν τυπο, τον Τζεφ Ρισομ, Αμερικανος αρχιτεκτονας, που ταξιδευει ανα τον κοσμο με το ποδηλατο του, προωθωντας το οραμα των Gehl Architects για ανθρωπινες πολεις. Αυτος λοιπον ηρθε στην Αθηνα με το ποδηλατο του και ειπε στο περιοδικο οτι μορφολογικα και κλιματολογικα, η Αθηνα εχει ολα τα φοντα να μετατραπει σε ποδηλατουπολη.
-Ολα τα φοντα να μετατραπει σε σκουπιδοπολη εχει...
-Ειπε οτι η αρχη θα μπορουσε να γινει με εναν πιλοτικο ποδηλατοδρομο σε κεντρικο δρομο της πολης, για παραδειγμα στην Πανεπιστημιου, και η συνεχεια με ποδηλατοδρομους σε αρτηριες που να οδηγουν στο κεντρο.
-Ναι καλα...
-Οτι η οποια παρεμβαση δεν πρεπει να γινει "στο ποδι" αλλα να μελετηθει σωστα, ωστε να ειναι επιτυχης και να πεισει οσους τωρα διαφωνουν.
-Ναι καλα...
-Καλαμια!
-Σιγα μη γινει η Αθηνα ποδηλατουπολη. Που ζουμε;
-Στην Αθηνα...
-Δυστυχως...
-Το περιοδικο μου ελυσε την απορια για το τι σημαινει ο τιτλος της ταινιας "Αι ειδοι του Μαρτιου".
-Για πες, κι εγω εχω αυτη την απορια.
-Ειδοι, συμφωνα με το ρωμαικο ημερολογιο αρχικα, ηταν τα μεσα καθε μηνα. Ταυτιστηκαν με το Μαρτιο, επειτα απο την προβλεψη ενος μαντη προς τον Ιουλιο Καισαρα να φυλαγεται απο προδοσια τη 15η του μηνος.
-Μαλιστα.
-Τελος, διαβασα συμβουλες για υγεια και μακροζωια της Χρυσουλας Μαριδακη που ειναι παθολογος-διατροφολογος και καλα θα κανεις να τις ακουσεις και να τις εφαρμοσεις, μια και ειναι γνωστο ποσο κακη διατροφη κανεις.
-Εγω τουλαχιστον απολαμβανω το φαγητο, ενω εσυ αποφευγεις σχεδον τα παντα μην τυχον και παρεις κανενα κιλο.
-Ενταξει, πρεπει να βρουμε ενα μετρο στη διατροφη μας. Να τρωμε οσο πρεπει και αυτα που πρεπει.
-Ευκολο να το λες...
-Τελος παντων, οι συμβουλες της κυριας Μαριδακη ειναι αυτες :
Εναντια στη χοληστερινη : Να καταναλωνουμε αποβουτυρωμενο γαλα (0 εως 1% λιπαρα) ή προιοντα χαμηλων λιπαρων. Ενδεικτικα, 30 γραμμαρια γιαουρτιου χαμηλου σε λιπαρα περιεχουν 1,70 γραμμαρια χοληστερινης, ενω η ιδια ποσοτητα σε γιαουρτι με 0% λιπαρα εχει 0,57 γραμμαρια χοληστερινης.
Να ειμαστε επιφυλακτικοι : Με φρυγανιες, κρακερακια, κεικ του εμποριου - περιεχουν σε σημαντικες ποσοτητες νατριο ή χοληστερινη και κορεσμενα λιπη.
Προτιμαμε : Δημητριακα και ζυμαρικα ολικης αλεσης, λαχανικα - ωμα ή βραστα - φρουτα εποχης και φυσικους χυμους, οσπρια, ψαρια.
-Πολυ ωραια. Γνωστα λιγο-πολυ.
-Εσυ τι διαβασες;
-Διαβασα το "TVΕΘΝΟΣ" με εξωφυλλο τον Χρηστο Φερεντινο να δηλωνει ετοιμος για ολα, μια μερα πριν την πρεμιερα του νεου πρωινου του ΑΝΤ1.
-Πολυ τον συμπαθω τον Φερεντινο.
-Κοιτα εδω στη φωτογραφια. Τον βλεπεις να χαιρεταει τον αντιπαλο του, Γιωργο Λιαγκα, σε θεατρικη παρασταση που τυχαια βρεθηκαν και οι δυο...
-Τυχαια; Δε νομιζω...
-"Συναδελφικος χαιρετισμος λιγο πριν την εναρξη του ματς" γραφει. Ελεος! Σιγα το ματς...
-Υπερβολες. Το εχουν παρακανει με τον ανταγωνισμο της πρωινης ζωνης.
-Εδω βλεπεις τη Ζετα Θεοδωροπουλου και τον Αλεξανδρο Πετριδη με ενα σκυλι στη μεση και το φοβερο σχολιο : "Στη μεση ενα ζωντανο που επιβεβαιωνει οτι τα αντικαταθλιπτικα για σκυλους δεν ειναι τοσο εκκεντρικη ιδεα οσο ακουγεται".
-Χαχαχα καλο!
-Κι εδω βλεπεις την Τζουλια Αλεξανδρατου και το ευστοχο σχολιο : "Η Τζουλια επιχειρει να κανει γκλαμ προχωρημενη εμφανιση και καταληγει να μοιαζει με σακουλα σκουπιδιων που καποιος ξεχασε να δεσει. Ειναι και αυτο μια προοδος...".
-Το 'χει καψει η σκουπιδιαρα...
-Εδω βλεπεις τον Δημητρη Κοντομηνα, τον Λακη Λαζοπουλο και τη Χαρις Αλεξιου να γελανε για αγνωστο λογο και διπλα την Δημητρα Αιγινιτη με ανοιχτο φερμουαρ και κατι συνδετηρες...
-Ντροπη της.
-Την Αθηναιδα Νεγκα τη θυμασαι που ηταν κριτης στο "Just the two of us";
-Ξεχνιεται τετοια προσωπικοτητα...;
-Αυτη λοιπον φαινεται πως εχει στηλη στο περιοδικο. Στο αρθρο αυτου του τευχους εκφραζει τη δυσαρεσκεια της που τα καναλια δεν εκαναν εκτενες αφιερωμα στον Στιβ Τζομπς επειδη δεν τραγουδουσε στην παραλιακη...Το αρθρο της ειναι αισχρο και ισοπεδωτικο. Τα βαζει με την τηλεοραση επειδη, λεει, δε δινει βημα σε αξιοπρεπεις κι αξιολογους ανθρωπους και λεει οτι ολοι φοβουνται να μιλησουν "γιατι εχουμε τη χουντα της Κατινας".
-Υπερβολες και ανοησιες. Λες και η τηλεοραση εχει μονο μεσημεριανες εκπομπες. Ακομα και οι μεσημεριανες gossip εκπομπες πολυ συχνα εχουν συνεντευξεις απο αξιολογους καλλιτεχνες. Πως μπορει να κρινει ενα ολοκληρο μεσο; Και ποια ειναι αυτη; Τι εχει κανει; Κανεις δεν την ηξερε μεχρι που εγινε κριτης σε ενα αισχρο talent show. Μηπως αυτο που εκανε αυτη στην τηλεοραση ηταν πολυ σπουδαιο ή μηπως τα λεει αυτα επειδη ειναι εκτος;
-Πολυ πιθανον. Μια κομπλεξικη ειναι. Τελος παντων, εδω βλεπεις την ηθοποιο Μαρια Γεωργιαδου και το φοβερο σχολιο : "...δειχνει να μην ξερει οτι οταν βγαινεις βραδυ ντυμενη φυσιολογικα και ανακαλυπτεις οτι τελικα κρυωνεις, δεν δανειζεσαι το πουκαμισο που σου προσφερει ιπποτικα ενας γκει Αμερικανος μαραγκος απο τη δεκαετια του 80. Το κρυωμα ειναι ισως προτιμοτερο".
-Να τα βαλεις στο mag funny αυτα.
-Σωστα. Λοιπον θα σου πω για τα νουμερα τωρα.
-Τοση ωρα τι λεμε;
-Νουμερα τηλεθεασης εννοω...Η πρεμιερα της εκπομπης "Υπαρχει λυση" στο Alter εκανε 12% στο συνολο και 10,2% στο νεανικο κοινο. Χαμηλα τα νουμερα για το "Made in Star", 7%-8% και για το "Μιλα", 11%-12%. 13,1% εκανε η πρεμιερα του "Life Style" με τη Δουκισσα Νομικου, 23% ο "Πειρασμος" και 22,8% το "Ερωτας και τιμωρια". 17,5% εκανε η πρεμιερα του "Chart show" και 18,2% η πρεμιερα του ριαλιτι της Βισση. Αυτα με τα νουμερα. Εδω ειναι η συνεντευξη του Φερεντινου που λεει οτι θελει μεσα απο την εκπομπη "να βγαινει αυθορμητισμος, αυθεντικοτητα, αληθεια και γενικοτερα μια γλυκια και παιχνιδιαρικη διαθεση". Για το αν θα στεναχωρηθει αν δεν τα παει καλα στην εκπομπη λεει : "Σιγουρα αυτη η κινηση εμπεριεχει ρισκο και σιγουρα εχω κι εγω τα αγχη μου και τις ανασφαλειες μου. Δεν το παιζω "υπερανω". Δεν φοβαμαι την αποτυχια, ουτε, ομως, μηπως με παρασυρει και η σκονη της επιτυχιας. Τα εχω ζησει αυτα τα σκαμπανεβασματα στην καριερα μου και ειναι ολα μεσα στο τηλεοπτικο παιχνιδι". Επισης, να σου πω οτι μιλαει με τα καλυτερα λογια για το "Πρωινο mou".
-Μπραβο του.
-Συνεντευξη στο περιοδικο δινει και η Νικολεττα Ραλλη που λεει οτι την πρωτη βδομαδα μιλουσε πολυ γρηγορα λογω αγχους. Λεει οτι δεν ασχολειται με ανυπογραφα αρθρα που την αφορουν και δεν της αρεσε που ο Λιαγκας ειπε οτι "κατερρευσε το μεσημεριανο", γιατι δεν ειναι σωστο να βγαζει απο τοσο νωρις συμπερασματα, ειδικα αυτος που κανει σχεδον την ιδια δουλεια στην πρωινη ζωνη. Ωστοσο, δεν θα του κρατησει κακια.
-Μπραβο Νικολεττα. Ας λενε ο,τι θελουν. Κυρια εσυ!
-Τελος, σου εχω συνεντευξη του Χαρη Ρωμα που μπορει να λεει οτι δε θελει να ασχολειται με την υποτιθεμενη κοντρα του με τη Μενεγακη και να το παιζει υπερανω, αλλα μια χαρα σχολιαζει τη μετακινηση της στη μεσημεριανη ζωνη λεγοντας οτι ηταν λαθος, αφου ειχε καθιερωθει ως "πρωινατζου" και πως επειδη επαναλαμβανεται τοσα χρονια εχει κουρασει το κοινο.
-Κοιτα ποιος μιλαει...
-Αυτο λεω κι εγω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου