Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

mag funny

Ο Γιωργος Μπακας γραφει για τις φυλες του πανεπιστημιου στο περιοδικο "Soul" :

ΕΜΙΓΚΡΕΚ

Μπορει στο παρελθον να ενιωθε μειονεκτικα απεναντι στους συμμαθητες του που επιτυγχανανε στις πανελλαδικες εξετασεις, ομως ο Εμιγκρεκ σημερα φανταζει πιο μαγκας απο ποτε. Ριχνει μαυρη πετρα πισω στο μπουρδελο οπου ζουσε μεχρι προτινος και επιβιβαζεται στο πρωτο αεροπλανο για Αγγλια, Γερμανια, Γαλλια, αν το σηκωνει η τσεπη του, ή Βουλγαρια, Ρουμανια, Σερβια, αν δεν το σηκωνει. Αν επιλεξει το βορειοδυτικο αξονα, θα ξεπατωθει στο διαβασμα, θα μελανιασει απο το κρυο και, το πιθανοτερο, θα σταδιοδρομησει εκει επαγγελματικα, στερουμενος μια για παντα τη φραπεδουμπα under the Greek sun! Αν επιλεξει τον νοτιοανατολικο αξονα, θα εχει τη δυνατοτητα να παραστησει τον λεφτα σε ντοπια φτωχοκοριτσα, να περιηγηθει σε ολα τα κωλομπαρα της Σοφιας και του Βουκουρεστιου και, οταν ασκηθουν πιεσεις απο τους γονεις του, θα αγορασει το πτυχιο σε τιμη ευκαιριας και θα επιστρεψει στην πατριδα για να ανοιξει καποιο ιατρειο/γραφειο, το οποιο συνιστω να μην επισκεφτειτε ποτε.

ΦΟΙΤΟΥΛΑΣ

Μεσα στη σχολη δεν ξεκολλας απο πανω του και εξω απο τη σχολη τον βλεπεις και αλλαζεις πεζοδρομιο. Η κτηση του πτυχιου σου δεν ειναι στα χερια σου, αλλα στα χερια του. Αυτος θα σου πει τα sos, απο που να προμηθευτεις βιβλια, θα σου δωσει σημειωσεις, θα σου υπενθυμισει τι σπουδαζεις και θα σου λυσει τα εκαστοτε προτζεκτ με ανταλλαγμα εναν συντροφικο φραπε στα παγκακια των διαδρομων. Ο Φοιτουλας ξημεροβραδιαζεται στο πανεπιστημιο, πιανει παντοτε πρωτο θρανιο αιθουσα, επιδιδεται σε ενα αδιακοπο σφυροκοπημα διευκρινιστικων ερωτησεων προς τους καθηγητες, διαμαρτυρεται μετα λυγμων, αν δεχτει βαθμο μικροτερο του 7, στραβοκοιταζει τους Χαιλαντερ (φυλη για την οποια θα διαβασεις παρακατω) που αποπειρωνται να παρανομησουν δια της αντιγραφης και, οταν επιστεψει σπιτι, μπαινει στο φορουμ της ιστοσελιδας της σχολης για να παρει την "πρεζα" του. Σε περιοδους καταληψεων, διακοπων, αργιων αλλα και τα σαββατοκυριακα πεφτει σε βαρια καταθλιψη, ενω, οταν τελειωσει τη σχολη (τζαστ) και αντιληφθει πως ειναι αδυνατον να βρει δουλεια στην ψωροκωσταινα, κλαιει τα χαμενα φοιτητικα του χρονια και το ριχνει στις πουτανες, τον τζογο και το αλκοολ!

ΔΑΠΕΡ ΡΑΠΕΡΣ

Η επικοινωνια τους με τα υπολοιπα οντα της συνομοταξιας τους (βλ. Πασπιτες) επιτυγχανεται μοναχα με γαβγισματα, λαρυγγισμους και ποδοσφαιρικα συνθηματα. Αξιοι μιμητες επιφανων προσωπικοτητων της σημερινης ΝΔ που γιουχαισαν, ονειδισαν και εκσφενδονισαν καρεκλες, επι τη θητεια τους στη δημοφιλη φοιτητικη παραταξη, οι Δαπερ Ραπερς ειτε φιλοδοξουν να ακολουθησυν μια πολιτικη καριερα, προσφεροντας με τη σειρα τους στον τοπο ακατασχετες τηλεοπτικες παπαρολογιες, ή απλως να καβατζωθουν με καθε μεσο στο δημοσιο. Η μυηση για τα δυο φυλα διαφερει ως προς το πρακτικο κομματι και λιγοτερο ως προς το θεωρητικο, το οποιο περιλαμβανει απλως την αποστηθιση ονοματων ενεργων βουλευτων του κομματος. Η Δαπερ Ραπερ καλειται να διατηρησει την ισορροπια της επι μια ωρα πανω σε τραπεζι μπουζουξιδικου, λικνιζομενη υπο τους ηχους ασματων του Νικου Μακροπουλου και του Πανου Κιαμου. Ο Δαπερ Ραπερ καλειται να πετυχει τους στοχους που φερουν το εμβλημα του Πασοκ, ριπτοντας ντοματες, μπουκαλακια νερο και φραπεδες. Η ενταξη τους γιορταζεται με διακοπες στη Μυκονο, την Αραχωβα ή το Καιμακτσαλαν, με εξαρια και εφταρια απο ομοιδεατες καθηγητες, αλλα και με παρτι σε κλαμπακια της πολης, τα οποια διαρκουν δωδεκα μηνες και συνιστουν την επισημη προετοιμασια για τις επικειμενες φοιτητικες εκλογες.

ΓΙΑΠΑΠΑΡΙ

Πολο μπλουζακι, βερμουδα μαρκε, πουλοβερ στους ωμους και ιστιοπλοικο μοκασινι. Η απολυτη συνταγη για πλυση στομαχου ανευ ιατρικης αρωγης. Ο Γιαπαπαρι μπορει να μην εκλεισε καν τα 18, παρ' ολα αυτα εχει την ταση να μοιαζει με 30, αντιγραφοντας το ντυσιμο ενος γιαπη που γιορταζει εν πλω την προαγωγη του σε Associate Manager, στα καραβια του Μπαμπα. Πηγαινει καθημερινα γυμναστηριο, ξυριζει ποδια-χερια-κοιλιακους, οδηγει Smart και διατηρει αριστες σχεσεις με τους Δαπιτες/Πασπιτες, με τη διαφορα πως ο καταθετικος του λογαριασμος ειναι παντα τετραψηφιος και ο σκοπος της ενταξης του στην παραταξη ειναι ιδιοτελης ως προς την σεξουαλικη και οχι ως προς την επαγγελματικη αποκατασταση. Η προσωπικη φιλοσοφια ζωης παταει πανω στο μοτο "Μια ζωη την εχουμε και, αν δεν την γλεντησουμε με τα λεφτα των γονιων μας, τι θα καταλαβουμε, τι θα καζαντισουμε;", ως εκ τουτου ξημεροβραδιαζεται στα πιο μαστ και τρεντι κλαμπακια της πολης κερνωντας ποτακια τις γκομενες και ανοιγοντας μπουκαλια για τους συμφοιτητες, ενω ξερει ολους τους πορτιερηδες με το χαιδευτικο τους. Μιλαει με απεριοριστο θαυμασμο και εκτιμηση για τον εαυτο του, διατηρει λογαριασμο στο facebook, εχοντας εκατονταδες φιλους, και ανεβαζει χιλιαδες φωτογραφιες απο προσωπικες του στιγμες - το ελαχιστο χρεος απεναντι στα εκατομμυρια θαυμαστες του.

ΧΑΙΛΑΝΤΕΡ

Ο Χαιλαντερ τρεφει την πεποιθηση πως ειναι αθανατος και με μια δυσεξηγητη και αφαιρετικη μαθηματικη συλλογιστικη εχει καταφερει να υπολογισει πως δεκα ετη σπουδων αντιστοιχουν σε λιγοτερο απο ενα δευτερολεπτο μπροστα στην αιωνιοτητα. Ως εκ τουτου, δεν τιθεται λογος βιασυνης για την κτηση του πτυχιου του. Χαλαρα...Στη σχολη παταει μοναχα στις εξεταστικες και σε μαθηματα που επιλεγει, οχι με γνωμονα το βαθμο δυσκολιας, αλλα με γνωμονα την ωρα εξετασης, αφου συνηθιζει να ξυπναει μετα τις 12 μ.μ., ενω οι αραιες εμφανισεις του στον χωρο του πανεπιστημιου δημιουργουν πολυ συχνα τη φημη οτι "τα παρατησε", οτι "βρηκε δουλεια", ενω δε λειπουν και τα στοιχηματα. Στους διαδρομους αντιμετωπιζεται απο τους νεαρους συμφοιτητες του σαν ροκ σταρ αλλα και σαν σοφος γεροντας, αφου διαθετει τεραστιες γνωσεις επι θεματων αντιγραφης, ψυχολογιας του επιτηρητη και ψυχοσυνθεσης του αντιγραφεα. Μπορει να υπολογισει με την οργανωτικοτητα που διακρινει εναν δραπετη ποια ακριβως στιγμη θα περασει ο καθηγητης απο μπροστα του, ενω εχει τιμηθει πλειστακις με το βραβειο καινοτομιας για τα ευρηματικα του σκονακια. Αγαπημενες του λεξεις : "Παλιοτερα", "Εμεις τοτε", "Θυμαμαι", "Φερε", "Πιασε" αλλα και φρασεις "Γεννηθηκαν παιδια το '92;", "Ψιτ, την πρωτη την ελυσες;", "Ο προηγουμενος ηταν πιο ελαστικος", "Δυσκολα εβαλε η καριολα"

ΛΙΑΝΑ ΚΝΕΛΗ

Μακρυ φορεμα της γιαγιας της, ματομπουκαλα, σωμα παχυσαρκο, ελαφρως αξυριστο ποδι και μασχαλη, επιρρεπες στην ακμη δερμα. Η Λιανα Κνελη διαθετει ολα εκεινα τα χαρακτηριστικα, αν προσθεσεις την αντιδραστικη φυση και την εγγενη της επαναστατικοτητα, για να κανει καριερα ως αφισοκολλητρια αριστερης φοιτητικης παραταξης (ΠΚΣ, ΕΑΑΚ), στους διαδρομους της σχολης και να συγχρωτιστει με απεχαλους γενειοφορους παρτιζανους σνομπαροντας τις απολιτικ χαζογκομενες συμφοιτητριες της. Πρωτοστατρια σε καθε φοιτητικη συνελευση, αγκαζε με ενα ματσο εφημεριδες "Ριζοσπαστη" ή "Εργατικη αλληλεγγυη" προς πωλησιν, μονιμως βραχνιασμενη και αναψοκοκκινισμενη απο μια προσφατη αντιπαραθεση με τα τσιρακια του καπιταλισμου, της Δαπ και της Πασπ οφ κορς. Απο την πρωτη ημερα των εγγραφων της απαιτει κινητοποιησεις, καταληψεις και κλεισιμο δρομων μπροστα απο τη σχολη, ενω καταφερνει με εναν μαγικο τροπο να ριχνει ολο το φταιξιμο για τα προβληματα της στους Αμερικανους. Αγαπημενες της φρασεις : "Λαικη συσπειρωση", "Ταξικη παλη", "Αντιλαικα μετρα", "Πανεπιστημιακα συμφεροντα", "Αφυπνισμενη εργατικη ταξη", "Κατασταλτικοι μηχανισμοι", "Διαφωνω καθετα", "Κανεις λαθος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου