Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΝΙΚΟ ΑΛΙΑΓΑ

Πες μας τι πινεις, εσυ και δε μας δινεις, τα χεις χαμενα, ανησυχω για σενα...Νικο Αλιαγα.
Ποσο Μεταξα αδειαζεις τη μερα; Do you know who you are? Παρουσιαστης, ξενιτεμενος αστερας, συγγραφεας, τραγουδιστης περιζητητος-ακομα-εργενης; Μεταξυ μας... μηπως δεν ξερεις τι εισαι;
Παει σε εφαγε η ζεστη για τα καλα, ολη η ζεστη του Καλοκαιριου, που συμφωνα με τους επιστημονες ηταν το πιο θερμο απο το 1860 (!!), μαζευτηκε και σε καταπλακωσε τελη Αυγουστου, που παλι καλα, εχεις αισθηση του χρονου, και το μονο που καταλαβαινει κανεις στο κειμενο σου ειναι οτι μιλας για το τελος της θερινης περιοδου.
Κατα τ' αλλα, αλλα ντ' αλλα, της παρασκευης το γαλα..γιατι ολα τα... σπουδαια γραπτα γραφονται τις Παρασκευες (βλεπε επιστολη Μπεζαντακου στον πρωθυπουργο).
Δειτε λοιπον, τι γραφει ο monsieur Aliagas, στη στηλη του στο Πρωτο Θεμα, και αν καταλαβετε τιποτα, πειτε και σε μενα που ειμαι ασχετος απο λογοτεχνια..
Ο Αυγουστος φευγει παντα απογευμα (τι ωρα να ξερουμε να τον αποχαιρετισουμε),την ωρα που οι γιαγιαδες μας ποτιζουν τις αυλες με τα ευωδιαστα λουλουδια και τον βασιλικο ( ποια αυλη και ποιο βασιλικο, σε πολυκατοικια μενουμε), οταν παιδικες φωνες μπερδευονται στο ημιφως με το βελουδενιο πεταγμα μιας νυχτεριδας (???) θυμαμαι πως ζαλιζα τα φτερωτα ποντικια (???) με ενα μακρυ καλαμι...(υπονοουμενο;)
Μου ειχε πει ενας μεγαλος πως το κοκαλακι της νυχτεριδας φερνει γουρι (σιγουρα σου ειπε κατι τετοιο;)
Ο Αυγουστος παντα με ξεθαρρευε και με ποτιζε με την απροσδιοριστη μεθη της πανσεληνου (ο,τι πεις).
Τον Αυγουστο, το ολοστρογγυλο φεγγαρι, αιμοφυρτο (?) και λαμπερο σαν μαργαριταρι, αισθηματοποιειται (υπαρχει τετοια λεξη;) ολοκληρο για μενα.Κερναει τη σιωπη του χειμωνα (??) διχως να περιμενει τιποτα.
Ο Αυγουστος φευγει παντα αμετανοητος και χτυπαει την πορτα δυνατα, οπως χτυπανε οι χτυποι της καρδιας σου (???).
Αλλο να ακους κι αλλο να κρυφακους στο απαγορευμενο θεωρειο της ζωης σου (ε??).
Ο,τι σπειρεις τον Αυγουστο θα αγκαλιασεις την ανοιξη (καινουργια σοφη παροιμια ειναι αυτο;)
Ευγεστα τα φιλια του Αυγουστου οταν κρεμιεσαι σαν ακροβατης στην υδατινη γραμμη του οριζοντα που σου υποσχεται η πλωρη (??).
Λαβα ο βασιλιας ηλιος οταν βουταει μονομιας στη θαλασσα και σκορπιζει τα πορφυρα φιλια του στ' ουρανου τα σεντονια (στα σεντονια θυελλες και αγερες που λεει και η Παπαριζου...).
Ο Αυγουστος ταλαντευει, παιδευει, σφιγγει τα σωθικα σου, σου σπαει ηδονικα τα πλευρα και φευγει οπως ερχεται, σχεδον αδιαφορος, τυραννος, αφηνοντας σε να χορευεις στο ενα ποδι, σ' ενα καταρτι με τυφλο καπετανιο και βουβη ορχηστρα (ολα αυτα τα κανει ο Αυγουστος;)
Τον Αυγουστο γινεσαι κουρσαρος ετοιμος να κλεψεις τη νυφη των ονειρων σου νυχτα στο πανηγυρι, να ξεμαλλιαζεις με παθος το θηραμα, να πολιορκεις την ηλιοκαμενη μουσα, να μουδιαζεις τη σαστισμενη πριγκιπισσα πριν καν την παντρευτεις στο Λας Βεγκας με παπα Ελβις Πρισλει και κουμπαρο ενα μπουκαλι φτηνο ουισκι (εδω οι κριτικοι λογοτεχνιας σηκωνουν τα χερια ψηλα).
Ο Αυγουστος γλιστρησε πανω σου σαν χρυσοσκονη πεταλουδας και μεχρι να το καταλαβεις πεταξε...(Ολα τα πηρε το καλοκαιρι, τ' αγρια μαλλια σου στην τρικυμια...).
Νικο Αλιαγα αντε να σε δουμε και με Νομπελ...

(ΠΑΛΙΟ ΠΟΣΤ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ)

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Η ΕΞΑΧΡΟΝΗ ΨΥΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΛΟ

Γεια σε ολους
διαβασα αυτο το αρθρο στο "Εθνος", το βρηκα πολυ ενδιαφερον, εχω καποιες αποριες εγω ωστοσο. Με μπερδεψε λιγο το αρθρο αυτο.
Το αντιγραφω :
Την έλεγαν Ψυχή, ήταν 6-7 ετών, μια μικρή πριγκίπισσα στη Μήλο του 1ου αιώνα μ.Χ. Είχε επίθετο, αλλά όχι και πατέρα. Η μητέρα της ήταν ανύπανδρη, πιθανώς επειδή ο σύντροφός της ήταν δούλος και η ίδια απελεύθερη, δηλαδή ανώτερή του ταξικά. Σχεδόν ίση με τους ελεύθερους πολίτες, κατά τη ρωμαϊκή εποχή. Αν και κορίτσι, τη δέχθηκε στην οικογένεια ο παππούς, με το επίθετο Στάσιμος. Η μικρή Ψυχή Στασίμη αποχαιρέτησε όμως νωρίς τον μάταιο τούτο κόσμο. Τη γνωρίζουμε λόγω του πένθους της εύπορης οικογένειάς της και τη συνήθεια να δηλώνεται αυτό και μέσα από συγκεκριμένες ταφικές προτομές.

Η αρχαιολόγος Ιωάννα Μένεγκα θα παρουσιάσει απόψε στις 7.30 μ.μ. στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο στο πλαίσιο των διαλέξεων των φίλων του ΕΑΜ το πορτρέτο της, που βρίσκεται στις αποθήκες.

Η προτομή από παριανό λυχνίτη ακολουθεί τις αρχές των εργαστηρίων της Μικράς Ασίας όπως θα πει η ομιλήτρια. "Εκτέθηκε γύρω στο 1920, εκτοπίστηκε όμως από δυναστικά πορτρέτα επωνύμων, αυτοκρατόρων και αυλικών. Αγοράστηκε έναντι 250 δρχ. στο τέλος του 19ου αι. στη Μήλο. Το ύψος είναι 33 εκ., δηλαδή το φυσικό. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η χρήση χρώματος". Τα μαλλιά και τα φρύδια της δηλώνονται μόνο ζωγραφικά, με μελανό διαλυμένο και αδιάλυτο. Το δεξιό μάτι περιγράφει μελανή γραμμή, όπως βάφουν οι κοπέλες τα μάτια τους σήμερα και όπως έκαναν και τότε, ενώ πυκνές πινελιές αποδίδουν τις βλεφαρίδες. Η ίριδα δηλώνεται επίσης με μελανό χρώμα, ενώ η διεσταλμένη κόρη παραμένει λευκή αποδίδοντας την αντανάκλαση του φωτός δίνοντας έτσι ζωντάνια στο βλέμμα".

Η παιδίσκη "έχει πρόσωπο πλατύ, και στρογγυλό πηγούνι, με μικρό διπλοσάγονο". Κάνει θλιμμένο μορφασμό. Τα μαλλιά της χωρίζονται στη μέση και καταλήγουν σε κοτσίδες-θηλιές, φορούσε σκουλαρίκια και "φαρδύ χιτώνα, άλλοτε χρωματισμένο κόκκινο. Ιχνη κόκκινου χρώματος ανιχνεύθηκαν και στη σχισμή των χειλιών" (οι νύφες στην αρχαία Ελλάδα φορούσαν κόκκινο νυφικό, ενώ στη Ρώμη λευκό με κόκκινο πέπλο). Τα ανύπανδρα κορίτσια θάβονταν με νυφικά, όπως συχνά και σήμερα.

Το επίθετο απαντάται σε " Ελληνες δούλους, τους οποίους ως πλέον μορφωμένους η ρωμαϊκή αριστοκρατία επέλεγε ως τροφούς, παιδαγωγούς, γιατρούς, λογιστές". Η Ψυχή γεννήθηκε μια εποχή που περισσότερα από τα μισά παιδιά πέθαιναν πριν από τα τρία χρόνια τους και πολλά, όπως εκείνη, άφηναν απαρηγόρητη την οικογένειά τους σε μικρή ηλικία.

Αγγελική Κώττη
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22784&subid=2&pubid=63467153

Πως ξερουν οτι ειναι 6-7 χρονων; Γιατι λεει οτι ειναι μικρη πριγκιπισσα; Πως ξερουν οτι ειναι απο τη Μηλο και εζησε τον 1ο αιωνα μ.Χ.; Τι εννοει οταν λεει : "Αν και κορίτσι, τη δέχθηκε στην οικογένεια ο παππούς, με το επίθετο Στάσιμος"; Γιατι λεει "Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η χρήση χρώματος"; Που το ειδαν το χρωμα; Τι ειναι ιριδα; Πως ξερουν οτι ο χιτωνας ηταν χρωματισμενος κοκκινος; Γιατι αναφερει τι χρωμα νυφικο φορουσαν οι νυφες; Γιατι τα ανυπανδρα κοριτσια θαβονταν με νυφικα; Και οντως αυτο συμβαινει και σημερα; Στην τελευταια παραγραφο ποιο επιθετο λεει; Οι δουλοι ηταν και μορφωμενοι; Γιατι στην εποχη εκεινη τα παιδια πεθαιναν πριν απο τα τρια τους χρονια; Το επιθετο της δημοσιογραφου ειναι Κωττη ή Κωπη;

Πωπω πολλες αποριες!!
Αν ξερει καποιος ας με πει!

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ανυπογραφο αυτο αρθρο διαβασα στον "Τυπο της Κυριακης". Ειναι, για μενα, ενα βαρετο, μια απο τα ιδια, κοινοτυπο, ξερο αρθρο αλλα και ενα αρθρο υπερβολικο και ισοπεδωτικο. Ειναι πολιτικο αρθρο και ειναι κατα της κυβερνησης οπως και η εφημεριδα αλλωστε που ειναι νεοδημοκρατικη. Δεν αντεχω αυτη την υπερβολη ("φθασαμε στο σημειο μηδεν για την οικονομια"). Μου τη δινει στα νευρα. Διαβαστε το αρθρο και πειτε με πως σας φαινεται και αν συμφωνειτε μαζι μου :

Ειναι σαφες οτι η ανασα που εδωσε στην Ελλαδα ο γαλλογερμανικος αξονας με την αποφαση της Συνοδου Κορυφης για το "κουρεμα" του ελληνικου χρεους κατα 50%, η οποια μεταφραζεται σε ελαφρυνση υψους 100 δισ. ευρω, δεν μπορει να αξιοποιηθει προς τη θετικη κατευθυνση και να αποφερει τα επιδιωκομενα αποτελεσματα, εφοσον συνεχιστει αυτη η αδιεξοδη πολιτικη που εχει βυθισει την οικονομια στην υφεση και εχει καταδικασει την κοινωνια στην φτωχεια.

Το προβλημα ειναι οτι, ακομα και αν η Τροικα αποδεχθει την αναγκη αναθεωρησης του μιγματος της οικονομικης πολιτικης, ωστε να υπαρξει αναπτυξιακη προοπτικη, η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ και αυτος ο κρατικος μηχανισμος, τον οποιο και η ιδια εχει ριξει σε τελμα, δεν ειναι σε θεση να προχωρησουν στην υλοποιηση πολιτικων που θα κατατεινουν στην ανακαμψη και την εξοδο της οικονομιας απο την κριση.

Η κυβερνηση των Γ. Παπανδρεου και Ευ. Βενιζελου απετυχε παταγωδως στην επιτευξη ολων των δημοσιονομικων στοχων που ειχε θεσει και αρνηθηκε πεισματικα να δωσει οποιαδηποτε αναπτυξιακη προοπτικη στην αγορα και γι' αυτο φθασαμε στο σημειο μηδεν για την οικονομια. Αποδειχθηκε ανικανη να προωθησει τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις και διαρθρωτικες αλλαγες και το μονο πραγμα που εδειξε οτι μπορει να κανει καλα ειναι να επιβαλλει φορους και να συρρικνωνει τα εισοδηματα.

Ειναι φανερο οτι χρειαζεται να σημειωθει αλλαγη σελιδας στο πολιτικο σκηνικο του τοπου. Η χωρα και οι πολιτες της δεν εχουν την πολυτελεια για νεες καθυστερησεις, ολιγωριες και παλινωδιες, που θα οδηγησουν σε μη εφαρμογη των συμφωνηθεντων και θα επιφερουν αμεσες κυρωσεις απο ξενους επιτηρητες.

Η μονη λυση που μπορει να προσφερει διεξοδο ειναι η προωρη προσφυγη στην καλπη, ωστε να προκυψει μια νεα κυβερνηση, η οποια θα εγγυηθει μια καινουργια συνταγη πολιτικης, που θα ανακουφισει τα νοικοκυρια, θα τονωσει τη λειτουργια της αγορας και θα φερει απτα αποτελεσματα για την οικονομια. Διαφορετικα, εφοσον ο Γ. Παπανδρεου παραμεινει για πολυ ακομα γαντζωμενος στην καρεκλα της εξουσιας, ειναι βεβαιο οτι, σε λιγο χρονικο διαστημα, η χωρα θα ξαναβρεθει στη θεση που ηταν πριν το "κουρεμα".

ΥΓ. Ειναι φανερο οτι το αρθρο μας παροτρυνει εμμεσα να ψηφισουμε Νεα Δημοκρατια. Αναρωτιεμαι, διαβαζοντας κατι τετοια αρθρα, αν οι ζωες των Ελληνων εξαρτωνται αποκλειστικα απο τον Παπανδρεου και τον Βενιζελου...Γιατι περισσοτερο αυτοι οι δυο αναφερονται, οι αλλοι απο το ΠΑΣΟΚ ειναι σα να μην υπαρχουν. Ο Παπανδρεου και ο Βενιζελος φταινε για ολα τα δεινα αυτης της χωρας; Και αναρωτιεμαι, ακομα, αν δεν ηταν η οικονομικη κριση, τι θα εβρισκε η εφημεριδα αυτη και αλλες που ειναι κατα της κυβερνησης, για να τα βαλουν με την κυβερνηση και να την ισοπεδωσουν;

ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το ανυπογραφο αυτο αρθρο διαβασα στον "Τυπο της Κυριακης". Ειναι, για μενα, ενα βαρετο, μια απο τα ιδια, κοινοτυπο, ξερο αρθρο αλλα και ενα αρθρο υπερβολικο και ισοπεδωτικο. Ειναι πολιτικο αρθρο και ειναι κατα της κυβερνησης οπως και η εφημεριδα αλλωστε που ειναι νεοδημοκρατικη. Δεν αντεχω αυτη την υπερβολη ("φθασαμε στο σημειο μηδεν για την οικονομια"). Μου τη δινει στα νευρα. Διαβαστε το αρθρο και πειτε με πως σας φαινεται και αν συμφωνειτε μαζι μου :

Ειναι σαφες οτι η ανασα που εδωσε στην Ελλαδα ο γαλλογερμανικος αξονας με την αποφαση της Συνοδου Κορυφης για το "κουρεμα" του ελληνικου χρεους κατα 50%, η οποια μεταφραζεται σε ελαφρυνση υψους 100 δισ. ευρω, δεν μπορει να αξιοποιηθει προς τη θετικη κατευθυνση και να αποφερει τα επιδιωκομενα αποτελεσματα, εφοσον συνεχιστει αυτη η αδιεξοδη πολιτικη που εχει βυθισει την οικονομια στην υφεση και εχει καταδικασει την κοινωνια στην φτωχεια.

Το προβλημα ειναι οτι, ακομα και αν η Τροικα αποδεχθει την αναγκη αναθεωρησης του μιγματος της οικονομικης πολιτικης, ωστε να υπαρξει αναπτυξιακη προοπτικη, η κυβερνηση του ΠΑΣΟΚ και αυτος ο κρατικος μηχανισμος, τον οποιο και η ιδια εχει ριξει σε τελμα, δεν ειναι σε θεση να προχωρησουν στην υλοποιηση πολιτικων που θα κατατεινουν στην ανακαμψη και την εξοδο της οικονομιας απο την κριση.

Η κυβερνηση των Γ. Παπανδρεου και Ευ. Βενιζελου απετυχε παταγωδως στην επιτευξη ολων των δημοσιονομικων στοχων που ειχε θεσει και αρνηθηκε πεισματικα να δωσει οποιαδηποτε αναπτυξιακη προοπτικη στην αγορα και γι' αυτο φθασαμε στο σημειο μηδεν για την οικονομια. Αποδειχθηκε ανικανη να προωθησει τις αναγκαιες μεταρρυθμισεις και διαρθρωτικες αλλαγες και το μονο πραγμα που εδειξε οτι μπορει να κανει καλα ειναι να επιβαλλει φορους και να συρρικνωνει τα εισοδηματα.

Ειναι φανερο οτι χρειαζεται να σημειωθει αλλαγη σελιδας στο πολιτικο σκηνικο του τοπου. Η χωρα και οι πολιτες της δεν εχουν την πολυτελεια για νεες καθυστερησεις, ολιγωριες και παλινωδιες, που θα οδηγησουν σε μη εφαρμογη των συμφωνηθεντων και θα επιφερουν αμεσες κυρωσεις απο ξενους επιτηρητες.

Η μονη λυση που μπορει να προσφερει διεξοδο ειναι η προωρη προσφυγη στην καλπη, ωστε να προκυψει μια νεα κυβερνηση, η οποια θα εγγυηθει μια καινουργια συνταγη πολιτικης, που θα ανακουφισει τα νοικοκυρια, θα τονωσει τη λειτουργια της αγορας και θα φερει απτα αποτελεσματα για την οικονομια. Διαφορετικα, εφοσον ο Γ. Παπανδρεου παραμεινει για πολυ ακομα γαντζωμενος στην καρεκλα της εξουσιας, ειναι βεβαιο οτι, σε λιγο χρονικο διαστημα, η χωρα θα ξαναβρεθει στη θεση που ηταν πριν το "κουρεμα".

ΥΓ. Ειναι φανερο οτι το αρθρο μας παροτρυνει εμμεσα να ψηφισουμε Νεα Δημοκρατια. Αναρωτιεμαι, διαβαζοντας κατι τετοια αρθρα, αν οι ζωες των Ελληνων εξαρτωνται αποκλειστικα απο τον Παπανδρεου και τον Βενιζελου...Γιατι περισσοτερο αυτοι οι δυο αναφερονται, οι αλλοι απο το ΠΑΣΟΚ ειναι σα να μην υπαρχουν. Ο Παπανδρεου και ο Βενιζελος φταινε για ολα τα δεινα αυτης της χωρας; Και αναρωτιεμαι, ακομα, αν δεν ηταν η οικονομικη κριση, τι θα εβρισκε η εφημεριδα αυτη και αλλες που ειναι κατα της κυβερνησης, για να τα βαλουν με την κυβερνηση και να την ισοπεδωσουν;

ΝΑ ΕΧΩ Ή ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ FACEBOOK; ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΡΙΑ!

Δε μπορω να αποφασισω αν θα εχω προφιλ στο facebook ή οχι. Βοηθηστε με. Πειτε με κατι. Τι να κανω πια με αυτο το παλιοfacebook; Εγω και το facebook, να ξερετε δεν εχουμε καθολου καλη σχεση. Το facebook με μισει. Και νομιζω οτι το μισω κι εγω. Αμοιβαια δηλαδη τα αισθηματα. Μηπως ομως δε με μισει; Μηπως απλα ειναι αυστηρο με ολους; Μηπως φταιω κι εγω με αυτα που κανω; Τι κανω; Ε, να...κανω πολλα ατομα add. Παρα πολλα ομως. Και ατομα που δε γνωριζω. Που θελω να γνωρισω ή που θελω να βρισω ή που θελω να κανω πλακα, να εκφρασω αποριες, να δω τις φωτογραφιες. Αυτο εχει ως αποτελεσμα το facebook συνεχεια να με μπλοκαρει και να μη μου επιτρεπει να κανω add κανεναν για 2 μερες, 4 μερες, 1 μηνα ή και για παντα! Παλιοτερα, βεβαια, δεν εκανε καν αυτο. Με διεγραφε κατευθειαν! Ξερετε ποσα προφιλ εχω φτιαξει; Παρα πολλα! Ή θα με σβησουν αυτοι ή θα το σβησω εγω επειδη το βαρεθηκα, μου τρωει χρονο, μου ειναι αχρηστο κτλ. Και μετα ξανα απο την αρχη. Τωρα ας πουμε σε αυτο που εχω με εχει μπλοκαρει για 4 μερες και δε με αφηνει να στειλω κανενα μηνυμα. Το προηγουμενο προφιλ μου ηταν το καλυτερο μου. Ειχα πολλους φιλους, το ανανεωνα συχνα, εβαζα τραγουδια, βιντεο, τα ποστ μου. Και ενω ολα πηγαιναν καλα ξαφνικα το απενεργοποιουν. Τον λογο δεν μου τον ειπαν. Και δε μπορω να καταλαβω γιατι. Θυμαμαι οτι με ειχε μπλοκαρει για μηνες! Μπορει να εκανα ενα ατομο add και μονο γι' αυτο να με εσβησε! Και ολα οσα ειχα ανεβασει, ολη η προωθηση που εκανα με τα ποστ μου, ολοι οι φιλοι, με ή χωρις εισαγωγικα (κυριως με) χαθηκαν. Ζητησα να μου το επαναφερουν και θελανε να τους στειλω ηλεκτρονικα ταυτοτητα ή πιστωτικη καρτα!!! Σιγα μην τους εδινα! Και φυσικα μετα δεν ειχα ορεξη να ανοιξω ξανα νεο προφιλ και φτου απο την αρχη, ξανα να ανεβαζω φωτογραφιες, ξανα να γραφω για μενα, ξανα να κανω add, ξανα να γραφομαι σε γκρουπ! Περασαν δυο-τρεις μηνες και εφτιαξα ξανα νεο προφιλ. Τωρα, οπως ειπα με εχει μπλοκαρει για 4 μερες, δε μπορω να κανω add ουτε να στειλω μηνυμα και ειμαι σχεδον ετοιμος να το σβησω ξανα. Το ερωτημα ειναι : Να εχω ή να μην εχω facebook;
Η καθηγητρια στη σχολη σημερα μας ελεγε οτι δεν εχει facebook και οτι ειναι κατα. Δε θελει, λεει, να τη βρισκουν παλιες συμμαθητριες της, δε θελει να τρωει το χρονο της εκει περα, αφου κανει πολλα αλλα πραγματα στη διαρκεια της μερας, ελεγε οτι παραβιαζει την ιδιωτικοτητα και διαφορα αλλα. Βεβαια ειναι μεγαλη σε ηλικια αλλα δεν παιζει ρολο αυτο. Δηλαδη αμα εισαι νεος πρεπει να εχεις οπωσδηποτε facebook; Γιατι; Μηπως δεν εχουμε καταλαβει εμεις οι νεοι οτι τρωμε παρα πολυ χρονο στο facebook τον οποιο χρονο θα μπορουσαμε να αξιοποιησουμε πολυ καλυτερα; Εγω εχω χασει παρα πολυ χρονο στο facebook.
Ναι, εχει τα καλα του. Εχει πλακα να κανεις add αγνωστους. Εχει πλακα να δουλευεις τους αλλους. Ας πουμε τωρα εκανα add τυχαια εναν συγγραφεα που ουτε τον ξερω ουτε ξερω τι βιβλια γραφει. Και ειπα να τον δουλεψω και του λεω οτι ειμαι μεγαλος θαυμαστης του, οτι εχω διαβασει ολα του τα βιβλια που με εχουν ταξιδεψει, με εχουν συνεπαρει, με εχουν μαγεψει, με εχουν στειλει σε αλλους κοσμους, πιο ονειρικους, πιο νοσταλγικους, οτι ειναι για μενα μια αποδραση στον κοσμο των ονειρων. Εντωμεταξυ, αυτος μπορει να γραφει πολιτικα δοκιμια...
Το αλλο καλο με το facebook ειναι οτι μπορει να κανεις νεες γνωριμιες, φιλικες και ερωτικες. Θα μου πεις, δεν γινεται να γνωρισεις κοσμο απο αλλου; Φυσικα και καλυτερο ειναι να γνωριζεις κοσμο στην πραγματικη ζωη με διαφορες δραστηριοτητες κτλ. Ομως και στο facebook μπορεις να γνωρισεις ατομα που μετα θα βρεθειτε απο κοντα και θα κανετε μαζι πραγματα που σας αρεσουν. Υπαρχει ομως και η πιθανοτητα να τη βγαζεις καθε μερα στο facebook, κανωντας chat με αγνωστους που δεν εχετε τιποτα κοινο. Και να μιλας, να μιλας, να μιλας με διαφορους και μετα να εισαι εντελως μονος.
Το αλλο καλο για εμας τους bloggers ειναι οτι μπορουμε να προωθουμε το blog μας μεσα απο το προφιλ μας, τις σελιδες και τα γκρουπ του facebook. Ειναι μια καλη, ευκολη και γρηγορη διαφημιση. Αποκτας περισσοτερους αναγνωστες και δε σε διαβαζουν μονο bloggers. Το κακο ειναι οτι αν ασχολεισαι πολυ ωρα με το facebook μετα δεν εχεις χρονο να διαβασεις και blogs. Και ετσι σε διαβαζουν διαφοροι αλλα οχι bloggers και μενεις εκτος της κοινοτητας τους.
Ενα αλλο καλο ειναι οτι μπορεις να βρεις παλιους συμμαθητες. Το κακο ειναι οταν δε θες να δεις ουτε ζωγραφιστους τους παλιους σου συμμαθητες.
Ενα αλλο καλο ειναι οτι μπορεις να κανεις add ηθοποιους, τραγουδιστες και γενικα καλλιτεχνες που θαυμαζεις. Το κακο ειναι οτι μπορει να μη σε δεχτουν καν ή αν σε δεχτουν να μη μπαινουν ποτε online ή αν ειναι online να μη σου μιλανε καθολου. Επισης, το κακο ειναι οτι μπορει να θες να κανεις τοσους πολλους καλλιτεχνες add που μετα θα σε μπλοκαρει το facebook ή θα σε διαγραψει.
Ενα αλλο καλο ειναι οτι μπορεις να μιλας με τους φιλους σου. Το κακο ειναι οταν προτιματε να τα πειτε στο facebook αντι να πατε για καφε.
Ενα αλλο καλο ειναι οτι μπορεις να δεις αυτα που ανεβαζουν οι φιλοι σου. Το κακο ειναι οταν δε σου αρεσουν αυτα που ανεβαζουν και αυτοι περιμενουν ενα σχολιο σου και μπορει να πατησεις like και να μην το εννοεις. Επισης, μπορει να μην εχεις καν χρονο να δεις αυτα που ανεβαζουν οι φιλοι σου και αυτοι να παρεξηγησουν.
Ενα αλλο καλο ειναι οτι στο facebook εχεις προσβαση σε πολλες πληροφοριες. Το κακο ειναι οτι εχεις προσβαση σε πολλες πληροφοριες...

Ποια ειναι η δικη σας αποψη;

"ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ", "ΓΟΜΑΡΙΑ" ΚΑΙ "ΧΩΡΙΑΤΕΣ"

Διαβασα ενα ωραιο αρθρο στην "Καθημερινη" σχετικα με τη φραση που ξεστομισε στη Βουλη ο βουλευτης του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντουλης "Ειστε ψευτες, απατεωνες και γομαρια". Το υπογραφει ο Χαριδημος Τσουκας, καθηγητης στα πανεπιστημια Κυπρου και Warwick. Το αντιγραφω :

Ο πολιτικος εκφυλισμος αποτυπωνεται και στη γλωσσα. Στο υπεροχο δοκιμιο του "Πολιτικη και η Αγγλικη γλωσσα" ο Τζορτζ Οργουελ σχολιαζει διεισδυτικα τον βροχο ανατροφοδοτησης μεταξυ πολιτικης και γλωσσας. Η παρακμη της γλωσσας εχει πολιτικα και οικονομικα αιτια, παρατηρει. Αλλα, οπως ο ανθρωπος πινει γιατι αισθανεται αποτυχημενος και μετα η εξαρτηση του απο το ποτο τον οδηγει σε αποτυχιες, ετσι και η γλωσσα "γινεται ασχημη και ανακριβης διοτι οι σκεψεις μας ειναι ανοητες, αλλα η ατημελησια της γλωσσας μας καθιστα πιο ευκολο να εχουμε ανοητες σκεψεις".
Ενα παραδειγμα. Απευθυνομενος προσφατα στην κυβερνηση Παπανδρεου στη Βουλη, ο βουλευτης του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντουλης ειπε : "Ειστε ψευτες, απατεωνες και γομαρια". Η φραση σχολιαστηκε στα ΜΜΕ, οχι ομως ολοκληρη. Οι ακραιοι χαρακτηρισμοι "ψευτες" και "απατεωνες" περασαν απαρατηρητοι, πιθανοτατα γιατι ειναι διαχυτη η προσδοκια οτι οι πολιτικοι μας ειναι ψευτες και απατεωνες, αρα δεν εκπλησσεται κανεις. Αν, αντιθετως, στη βρετανικη βουλη ειχαν διατυπωθει αναλογοι χαρακτηρισμοι (μεταφταστε τους στα αγγλικα για να συνειδητοποιησετε τη βαρυτητα τους), να ειστε σιγουροι οτι θα ειχε προκληθει σαλος.
Γιατι; Διοτι θεμελιωδης αρχη του δημοσιου ηθους σε μια ωριμη δημοκρατια ειναι η εντιμοτητα που αναμενεται να διακρινει τους πολιτικους εκπροσωπους, οποτε οποιαδηποτε αμφισβητηση της απαιτειται να διατυπωθει με αυξημενες αξιωσεις λογικης συγκροτησης και εμπειρικης τεκμηριωσης. Σε μια ανωριμη δημοκρατια, αντιθετως, δεν υπαρχουν αντιστοιχες απαιτησεις. Οχι μονο γιατι εδω οι λεξεις τεινουν να μη μεταφερουν ακριβες νοηματικο φορτιο και δεν υπαρχει αξιωση απο τους ομιλητες να ειναι διαυγεις και τεκμηριωμενοι, αλλα και γιατι η ευκολια με την οποια διατυπωνονται ακραιοι χαρακτηρισμοι αντανακλα ευρυτατα αποδεκτες παραδοχες για τα κυριαρχα πολιτικα ηθη. Στο μετρο δε που η ρητορικη ακροτητα περνα απαρατηρητη, απο-καλυπτεται το ηθος της κοινοτητας - τι θεωρει αυτονοητο και τι οχι.
Το "γομαρια" ομως εξεπληξε. Σε τηλεοπτικη συνεντευξη του σε δελτιο δηθεν ειδησεων, ο κ. Ροντουλης, με προφορα και υφος Χατζηχρηστου, προσπαθησε να εξηγησει τη φρασεολογια του : "Εγω ειμαι χωριατης και θα πρεπει να μεταφερω ακριβως την επικρατουσα αποψη [...] Ο κοσμος εχει σκασει"! Εξηγησε οτι ηταν συναισθηματικα φορτισμενος διοτι ειχε δεχθει ενα τηλεφωνημα απο μια μητερα πολυμελους οικογενειας, η οποια του περιεγραψε τις τεραστιες οικονομικες δυσκολιες που αντιμετωπιζει. Και συνεχισε : "Γιατι τα γομαρια ειναι υβρις; Αμα δεν ακουν τι να κανουμε; Στο χωριο μου ετσι μιλαμε...Εσεις κρατηστε το σαβουαρ βιβρ του Κολωνακιου [...]".
Το πιο ενδιαφερον εδω δεν ειναι το αγοραιο υφος του κ. Ροντουλη. Περισσοτερο ενδιαφερουσα ειναι η γλωσσα με την οποια υπερασπιζεται τη γλωσσα του. Προσεξτε ποσο ταυτολογικο ειναι το επιχειρημα του : μιλαω ετσι, γιατι ετσι εμαθα να μιλαω! Δεν μπορει ο δυστυχος βουλευτης να αρθρωσει καποιο σοβαρο επιχειρημα για να υπερασπισει τη γλωσσα που χρησιμοποιει. Ανακυκλωνεται! Το μονο που μπορει να κανει ειναι να κατασκευασει ρητορικα τη "λαικη" καταγωγη του ("εγω ειμαι χωριατης") και να ταυτισει εμμεσα το λογοπλαισιο (discourse) του "χωριου" με αυτο της Βουλης. Για να ειναι δε πειστικη η κατασκευη του πρεπει να αντιδιασταλει με μιαν αλλη - το "σαβουαρ βιβρ του Κολωνακιου"! Το υπορρητο συμπερασμα ειναι οτι οι "αστοι" του Κολωνακιου υποκρινονται, ενω εγω ως "λαικος" μιλω με ειλικρινεια. Η Βουλη πρεπει να μοιαζει περισσοτερο με το καφενειο του χωριου και λιγοτερο με τα "καλα σπιτια" του Κολωνακιου!
Υποδυομενος τον ρολο του Χατζηχρηστου, ο κ. Ροντουλης δεν αντιλαμβανεται δυο πραγματα.
Πρωτον, ακομα και στο καφενειο του χωριου σπανια χαρακτηριζει καποιος τον συνομιλητη του "γομαρι", εκτος κι αν ειναι αποφασισμενος να διαρρηξει τη σχεση μαζι του. Μπορει ο κ. Ροντουλης να μην το εχει αντιληφθει, αλλα ολα τα ρητορικα πλαισια, απο τα πιο "λαικα" μεχρι τα πιο "αστικα", εχουν τους δικους τους κωδικες κοσμιοτητας. Ο λογος που δεν αποκαλουμε το συνομιλητη μας "γομαρι" ειναι απλος : τετοιοι χαρακτηρισμοι θετουν τον συνομιλητη εκτος της κοινοτητας των ελλογων οντων, τερματιζουν τη σχεση. Καταστατικη αρχη της Βουλης ειναι το βουλευεσθαι, η ελλογη συ-ζητηση. Ως βουλευτης μπορω να μιλω επειδη ο θεσμος στον οποιο μετεχω θεμελιωνεται στο δια-λογο και στον απορρεονται σεβασμο στο συν-ομιλητη. Βουλευομαι, στο μετρο που δημιουργω χωρο μεσα μου να συναντηθω διαλογικα με τον αλλο. Με τα "γομαρια" δεν μπορω να διαλεχθω, αρα αυτο-ακυρωνομαι...
Δευτερον, ο κ. Ροντουλης θεωρει οτι ο ρολος του ειναι απλως να μεταφερει στην εκτελεστικη εξουσια τα αισθηματα των πολιτων. Δεν του περνα απο το μυαλο οτι, ως εκπροσωπος τους, καλειται να κανει κατι πιο απαιτητικο : και να συγκινηθει απο το δραμα ενος πολιτη και να αναζητησει ελλογους τροπους περιγραφης και αντιμετωπισης του. Το συναισθημα παρεχει την αναγκαια ενεργεια για δραση, αλλα χρειαζεται ο επεξεργασμενος λογος για να αποκτησει ακριβεια η εκφραση μας και σαφηνεια η σκεψη μας. Μονο τοτε μπορουμε να κανουμε τις απαραιτητες αναλυτικες διακρισεις, να στοχαστουμε, και να σχεδιασουμε ορθολογικες πολιτικες. Απο τους βουλευτες εχουμε την αξιωση οχι να ειναι απλοι αναμεταδοτες λαικων αισθηματων αλλα και μετασχηματιστες αντιληψεων. Ξερω οτι ζηταμε πολλα. "Το να σκεφτεσαι καθαρα", λεει ο Οργουελ, "ειναι το απαραιτητο πρωτο βημα προς την πολιτικη αναγεννηση". Παρατηρωντας τη γλωσσα του κ. Ροντουλη και αλλων πολιτικαντηδων, αντιλαμβανεται κανεις γιατι η πολιτικη αναγεννηση ειναι τοσο δυσκολο να συμβει στην Ελλαδα της χρεοκοπιας. Η γλωσσα των ηγετων μας απο-καλυπτει τον πυρηνα της κακοδαιμονιας μας - την προσποιηση, τη μεταμφιεση, τη συγχυση. Ατημελητη γλωσσα, ανοητες σκεψεις - και αντιστροφως.

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Γεια σας αγαπητοι αναγνωστες,
ας διαβασουμε ενα ακομα ενδιαφερον κοινωνικο ρεπορταζ της Κατερινας Σταυριδου στο περιοδικο "Τηλεθεατης" :

ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΠΑΝΤΟΥ!

Μπορει να μη ζουν στην Ελλαδα, καταφεραν ομως να πραγματοποιησουν τους στοχους τους εκμεταλλευομενοι την καταγωγη τους. Απεδειξαν για μια ακομη φορα οτι το ελληνικο δαιμονιο μπορει να κανει θαυματα!

Ειτε φτιαχνοντας σουβλακια στο Πεκινο ή σερβιροντας μουσακα στην Αλασκα, ειτε συμμετεχοντας στις παραστασεις του Cirque Du Soleil παιζοντας ουτι, μπουζουκι και τζουρα, οι Ελληνες ειναι παντου και τα καταφερνουν!

ΣΕΡΒΙΡΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ!
Πηγε για σπουδες στο Πεκινο και βαλθηκε να μαθει τους Κινεζους να τρωνε σουβλακι. Ο Βαγγελης Γιαννακαρος, με καταγωγη απο την Τσαγκαραδα Πηλιου, αφου πηρε το πτυχιο του απο το Thunderbird School of Global Management της Αμερικης, αποφασισε να συνεχισει σπουδαζοντας Κινεζικη Φιλολογια στο Πεκινο. Απο το 1987 ως το 1990 εργαστηκε στην ελληνικη πρεσβεια του Πεκινου, ενω στη συνεχεια σε μερικες απο τις μεγαλυτερες κινεζικες εταιρειες. Μεχρι που αποφασισε να ανοιξει και δικες του. Μια απο αυτες ηταν το "Greek Delicacy", στο οποιο σερβιρε σουβλακια. Οι πελατες του δεν αργησαν να λατρεψουν το γυρο και το τζατζικι κι ετσι πολυ συντομα ηρθε και το δευτερο, ενω λιγο καιρο αργοτερα εγκαινιασε το πρωτο ελληνικο εστιατοριο του Πεκινου, που ονομαζεται "Argo". Τα τρια εστιατορια του βρισκονται στην περιοχη Chang Ping, μια απο τις πιο πολυσυχναστες του Πεκινου. Αρκετες απο τις πρωτες υλες τις κανει εισαγωγη απο την Ελλαδα, οπως τα μπαχαρικα, τα τυρια, το λαδι, τις ελιες, το κρασι, το ουζο, ακομη και τον καφε.

ΓΙΑ...ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΣΚΑ
Πως θα σας φαινοταν αν πηγαινατε στη μακρινη Αλασκα και βρισκατε ενα εστιατοριο που σερβιρει σπανακοπιτα, ντολμαδακια και γεμιστα; Ο Χαραλαμπος Νικολαιδης καταφερε να κανει μοδα την ελληνικη κουζινα στο Φερμπανκς, την πιο κρυα πολιτεια της Αλασκας, οπου η θερμοκρασια φτανει καποιες φορες τους -52 βαθμους! Το πιο απιστευτο, δε, ειναι πως οι μονοι Ελληνες που ζουν εκει ειναι αυτος, η αδελφη του, η κυρια Ιουλια και η 85χρονη μητερα της. Ο πατερας του καταγεται απο την Καβαλα και η μητερα του απο την Ελασσονα. Εκεινος μεγαλωσε με τη γιαγια και τον παππου στην Ελασσονα και στη συνεχεια ακολουθησε την πορεια της οικογενειας. Απο τη Γερμανια στο Σιατλ της Αμερικης κι απο εκει στο Βανκουβερ του Καναδα. Μετα απο πολλες περιπλανησεις στο Τοροντο, στο Σικαγο, στη Μοντανα, στο Αινταχο κατεληξε στο Φερμπανκς της Αλασκα, μια πολη 120.000 κατοικων, οπου αποφασισε να πραγματοποιησει και το μεγαλο του ονειρο, να ανοιξει το δικο του εστιατοριο. Το "Bobby's down town" που σερβιρει ελληνικα φαγητα, απεκτησε φανατικους πελατες, που λατρεψαν το μουσακα, το σαγανακι, την ταραμοσαλατα και τον μπακλαβα, τον οποιο φτιαχνει ο ιδιος. Οταν πηγαινει, δε, η μητερα του να τον επισκεφτει, του φτιαχνει και γαλακτομπουρεκο, το οποιο γινεται αναρπαστο!

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δυο ειναι οι μεγαλες του αγαπες, η γυμναστικη και η Ελλαδα. Ο Πετρος Παππας καταφερε να τα συνδυασει και τα δυο, βγαζοντας μαλιστα και χρηματα. Γεννηθηκε στη Μελβουρνη της Αυστραλιας απο Ελληνες γονεις. Απο πολυ μικρος ασχοληθηκε με την πυγμαχια, οπου γνωρισε πολλες επιτυχιες. Στη συνεχεια εγινε προπονητης και λιγο αργοτερα ανοιξε το δικο του γυμναστηριο. Σε ενα απο τα ταξιδια του στην Ελλαδα και συγκεκριμενα στη Συρο, συναντησε καποιους γνωστους του απο την Αυστραλια, τους οποιους προσφερθηκε να ξεναγησει. Τους προτεινε μαλιστα μια ωρα την ημερα να κανουν και γυμναστικη. Καπως ετσι ξεκινησαν ολα. Επιστρεφοντας στην Αυστραλια διεδωσε την ιδεα του σε φιλους και γνωστους και την επομενη χρονια εφερε το πρωτο δικο του γκρουπ στην Ελλαδα. Οι πελατες του, συνηθως ανθρωποι που αγαπουν τον αθλητισμο, συνδυαζουν τις διακοπες τους στη χωρα μας με ενα καλο προγραμμα γυμναστικης. Μενουν περιπου 12 μερες κι εχουν την ευκαιρια να δουν τα αξιοθεατα της Αθηνας, οπως την Ακροπολη, την Πλακα και το Μοναστηρακι, αλλα και να απολαυσουν τον ηλιο και τη θαλασσα στη Ναξο, τη Σαντορινη, τη Συρο, τη Μυκονο και αλλα νησια.

ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΣΤΟ CIRQUE DU SOLEIL

Με τη μουσικη και τα τραγουδια της εχει ταξιδεψει εκατομμυρια θεατες σε ολο τον κοσμο. Η Νιτσα Μελα (Nitza Mela) καταφερε να γινει μελος του διασημου Cirque Du Soleil, εδωσε πανω απο 700 παραστασεις στο Λας Βεγκας με τον Cris Angel, αναδειχθηκε η Καλυτερη Καλλιτεχνης Εθνικ Μουσικης στα Μουσικα βραβεια του Λος Αντζελες και του Χολιγουντ, ενω την αποκαλουν η συγχρονη ρεμπετισσα της Αμερικης. Οι γονεις της μεταναστευσαν στον Καναδα το 1958. Η μητερα καταγεται απο τον Ποντο και ο πατερας της γεννηθηκε στον Πειραια, καταγεται ομως απο τη Μανη. Για 30 χρονια ο Βαγγελης Μελας ειχε τη δικη του μπαντα "Τα παιδια του Πειραια", με την οποια διασκεδαζε τους Ελληνες του Μοντρεαλ. Την αγαπη του για την Ελλαδα και τη μουσικη μετεδωσε και στα παιδια του. Η Νιτσα βρεθηκε στα 16 της να εχει την δικη της μπαντα, ενω πολυ γρηγορα αρχισε να συνθετει και τη δικη της μουσικη. Απο τον μπαμπα της ειχε μαθει το ουτι, το μπουζουκι και τον τζουρα, τα οποια και αποφασισε να συνδυασει με τα συγχρονα αμερικανικα ακουσματα. Σε καποιες παραστασεις που εδινε στο Τοκιο την ανακαλυψε ο Guy Laliberte, ιδρυτης του Cirque Du Soleil, και την καλεσε να συμμετεχει σε καποια events. Το 2005 που αρχισε να σχεδιαζει το "Delirium" της προτεινε και παλι να συνεργαστουν και συγκεκριμενα να ανοιγει το show. Εκεινη του αντιπροτεινε να λεει κι ενα ελληνικο τραγουδι. Πανω απο ενα εκατομμυριο θεατες σε ολο τον κοσμο που παρακολουθησαν τις παραστασεις του Cirque Du Soleil, εδιναν το πιο ζεστο τους χειροκροτημα στη Νιτσα Μελα. Η επομενη μεγαλη συνεργασια της ηταν με τον Cris Angel στην παρασταση "Believe" στο Λας Βεγκας. Μεσα σε δυο χρονια εδωσαν 700 παραστασεις. Αυτο το διαστημα η Νιτσα, που ανηκει πια στο δημιουργικο τιμ του Cirque Du Soleil, γραφει τη μουσικη για την παρασταση που θα παρουσιασουν το 2012, στην οποια βεβαια θα συμμετεχει και ως ερμηνευτρια.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΝΤΕΝΙΣΗ

Σημερα ηταν η πρωτη μερα στη σχολη της Μιμης Ντενιση. Το πρωτο μαθημα ηταν με την ηθοποιο. Ας δουμε τι εγινε :

-Γεια σας παιδια. Οπως ολοι ξερετε ειμαι η Μιμη Ντενιση και ειμαι ηθοποιος. Σιγουρα θα ξερετε παρα πολλα για μενα, θα σας δωσω ομως να μελετησετε το βιογραφικο μου και αυριο θα σας εξετασω γραπτως.
-Δηλαδη τεστ;
-Ναι δεσποινις μου. Τεστ.
-Απο τωρα;
-Πως τολμας; Κανονιστε να με συγχησετε πρωι-πρωι...Τελος παντων, για πειτε μου, ποιες παραστασεις μου εχετε δει;
(Σιωπη)
-Θα επρεπε να σας πεταξω ολους εξω αλλα εχε χαρη που πληρωνετε. Θα δειτε τις παραστασεις μου σε dvd. Ετσι θα γινεται αλλωστε το μαθημα.
-Κυρια, βιβλια θα εχουμε;
-Σε παρακαλω πολυ. Να τα κανεις τι τα βιβλια; Ο,τι μαθεις θα το μαθεις απο μενα την ιδια μικρη μου. Εγω θα ειμαι και η μοναδικη καθηγητρια φετος στο πλαισιο περικοπων και λιτοτητας που αποφασισα να εφαρμοσω. Γι' αυτο καλα θα κανετε να τα πατε καλα μαζι μου. Αν μη τι αλλο πρεπει να μου δειχνετε σεβασμο.
-Κυρια Ντενιση, γιατι καποιοι αμφισβητουν το ταλεντο σας;
-Ακου να σου πω κοπελα μου. Οι δυνατοι και ισχυροι ανθρωποι, οπως εγω, ειναι παντα στο στοχαστρο. Εγω γνωριζω καλα ποια ειμαι, τι εχω καταφερει και ποσο πολυ αξιζω. Κι ας λεει ο Λαζοπουλος πως ειμαι σαν μπριζολα.
-Κυρια, αυτο το λεει για την Ποπη Μαλιωτακη.
-Σιωπη αναιδεστατη. Εδω δεν ειναι η σχολη Μαλελη. Εδω ειναι σχολη Τεχνης και τα κουτσομπολια δεν εχουν θεση.
-Μα...
-Αντιμιλησες; Εξω αμεσως! Βγες τωρα αμεσως απο αυτη την αιθουσα!
(Φασαρια)
-Ησυχια ολοι! Λοιπον το σημερινο μαθημα ειναι πως θα αντιδρουμε στην αναμενομενη αρνητικη κριτικη των media οταν θα γινουμε διασημοι ηθοποιοι. Τι θα απανταμε, ποτε θα απανταμε, που θα απανταμε, πως θα απανταμε και ΑΝ θα απανταμε.
-Μα κυρια εδω καλα καλα δεν αποφασισαμε να γινουμε ηθοποιοι.
-Πως τολμας ταπεινο κι αναποφασιστο κοριτσι; Αν δεν εισαι σιγουρη οτι θες να ακολουθησεις τα χναρια μου, τοτε δεν εχεις θεση εδω. Εξω γρηγορα! Απολυεσαι!
-Απολυομαι; Ηξερα οτι ειστε αταλαντη, οχι ομως και χαζη.
-Πως τολμας παλιοκοριτσο;
(Τη χαστουκιζει)
(Φασαρια)
-Σκασμος ολοι! Οποιος τολμησει και μιλησει γι' αυτο το γεγονος στα media και με εκθεσει θα τον διωξω με τις κλωτσιες.
-Θα τον απολυσετε δηλαδη;
-Ακριβως. Τελος για σημερα γιατι με συγχησατε. Θα σας δωσω ενα dvd με την ακρως επιτυχημενη παρασταση μου "Θεοδωρα", θα την δειτε 4 φορες στο σπιτι και αυριο θα σας εξετασω.
-Μα κυρια και τεστ και dvd;
-Σιωπη τεμπελοσκυλο. Αντι να με ευγνωμονεις, μιλας κι απο πανω.

Ο ΠΟΛΥΠΡΑΓΜΩΝ ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ

Ο Ευτυχης Μπλετσας ειναι γνωστος κυριως απο την εκπομπη του "Στην κουζινα της μαμας" που προβληθηκε αρχικα στην ΕΤ3 και επειτα στον Alpha. Προσφατα, προβληθηκε απο τα media το προβλημα της νευρικης ανορεξιας που ειχε σε νεαροτερη ηλικια. Ο ιδιος το εγραψε στο twitter με αφορμη το θανατο μιας φιλης του απο την ασθενεια αυτη. Η Ευα τον συμπαθει παρα πολυ τον Ευτυχη. Ειναι ο αγαπημενος της τηλεμαγειρας. Τον εκανε σημερα add στο facebook και του εστειλε ενα πολυ ιδιαιτερο και hot μηνυμα. Θα το δειτε σε επομενο ποστ. Ψαξαμε λοιπον στοιχεια για τον Ευτυχη, διαβασαμε πραγματα, ειδαμε βιντεο. Ο Ευτυχης ειναι ενα πολυ δραστηριο ατομο. Εχει σπουδασει παρα πολλα πραγματα, ασχολειται με πολλα πραγματα, εχει κανει πολλα πραγματα. Ειναι πραγματικα εντυπωσιακο πως εχει κανει τοσα πολλα πραγματα.
Αντιγραφω απο τη σελιδα του στο facebook :

Ο Ευτύχης γεννηθηκε στην Αθήνα από γονείς Θεσσαλονικείς. Σπούδασε Πληροφορική στην Αγγλία, μυήθηκε στα μυστικά της μαγειρικής από τη μητέρα του και ταξίδεψε σ’ όλο τον κόσμο μελετώντας σε βάθος κάθε διάσταση του φαγητού. Εκτός από την πρόσφατη συνεργασία του με κρατικούς φορείς στην Κύπρο, έλαβε ενεργό μέρος στο Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας του Υπουργείου Παιδείας για την προβολή των βασικών αρχών της ...υγιεινής διατροφής, ενώ συνεργάζεται συστηματικά για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων διατροφής στο εξωτερικό.

Έχει ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο μελετώντας κάθε διάσταση του φαγητού και έχει αποκτήσει διπλώματα Διατροφολογίας, Ψυχολογίας και Παιδαγωγικών Επιστημών, ενώ έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων Διατροφής, Υγιεινής Μαγειρικής και Ψυχολογίας. Ως δια βίου μαθητής, ξεκίνησε με ένα πτυχίο Μηχανικού Η/Υ με Master στην Πληροφορική, συνέχισε με Θέατρο και Μουσική, προχώρησε με εξ’ αποστάσεως σπουδές Διατροφολογίας στο εξωτερικό και με ένα πτυχίο Psychology Management στο ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε επίσης με υχηλή βαθμολογία προγράμματα σπουδών «Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας», «Χημείας Τροφίμων και Τεχνολογίας Διατροφής» και «Ανάπτυξης προγραμμάτων Αγωγής Υγείας» στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πραγματοποιεί συνεχώς Μαγειρικά εργαστήρια για παιδιά, διαλέξεις «Διατροφικής Ευφυΐας», σεμινάρια «Μαγειρικής στο Γυαλί» και Μουσικομαγειρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. ενώ συνεχίζει να τραγουδάει και να μαγειρεύει σε τηλεοπτικές εκπομπές, γαστρονομικές γιορτές και φεστιβάλ φαγητού. Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία μπες στο site bletsas.gr

Καλα ρε Ευτυχη, ποτε προλαβες και σπουδασες τοσα πραγματα; Ποτε προλαβες και εκανες τοσα πραγματα; Μπραβο παντως!

Διαβαστε οσα εχει γραψει ο Ευτυχης, δειτε βιντεο με τον Ευτυχη στο youtube, δειτε τον στην τηλεοραση, γιατι ο Ευτυχης θα σας μαθει πως να τρωτε ποιοτικα, νοστιμα αλλα και οικονομικα!
"Το παν δεν ειναι να μειωσουμε την ποιοτητα της διατροφης μας, ειναι να σκεφτουμε με εξυπνες επιλογες, ετσι ωστε τα χρηματα που εχουμε να τα επενδυσουμε καλυτερα και λεω να επενδυσουμε, γιατι το φαγητο ειναι επενδυση, οχι μονο την ωρα που το τρωμε, αλλα και στο μελλον μας, δηλαδη τρως καλα, εισαι καλα και μετα, εισαι πιο παραγωγικος, εχεις υγεια. Τι να το κανεις αν φας κατι πολυ φτηνο και μετα δωσεις τα λεφτα στο γιατρο;" λεει στην εκπομπη "Αξιζει να το δεις" της Τατιανας Στεφανιδου.
(
http://www.youtube.com/watch?v=V0P1CT3tqwY)

Σε αλλη εκπομπη (http://www.youtube.com/watch?v=KrhGIenP9jQ) ο Ευτυχης μιλαει (και στην Τατιανα μιλησε για το ιδιο θεμα) για την αξια της ωριμης, μαυρισμενης μπανανας..."Μπορει να μη σου γεμισει το ματι" λεει ο Ευτυχης αναφερομενος στον μαυρη μπανανα..."Σου γεμιζει το στομα ομως..." λεει η παρουσιαστρια. Κατι παραπανω θα ξερει...Ο Ευτυχης μας προτρεπει να αγοραζουμε μαυρες μπανανες γιατι ειναι πιο νοστιμες αλλα και πιο οικονομικες. Και αν δεν τις θες μετα, τις βαζεις στην καταψυξη και τις κανεις παγωτο!

Πολυ ωραια τα λες ρε Ευτυχη, αλλα εγω να σου πω την αληθεια, παλι ντελιβερι θα παρω...

ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ 7 ΨΗΛΟΤΕΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Διαβαστε για τη συγκλονιστικη ζωη του ορειβατη Νικου Μαγκιτση που εχει κατακτησει και τις επτα ψηλοτερες κορυφες του πλανητη!

Εχει κατακτησει και τις επτα ψηλοτερες κορυφες του πλανητη. Σε αντιξοες συνθηκες, με σκληρο αγωνα, αλλα και την αγαπη του για την αναρριχηση, ο Νικος Μαγκιτσης εμαθε να τσεκαρει τα ορια του, να απολαμβανει την καθε στιγμη της ζωης, αλλα και να σεβεται τους συνανθρωπους του και τη φυση.

Αλλοι παλευουν μια ζωη για να κατακτησουν την κορυφη. Ο διεθνους φημης Βολιωτης αθλητης καταφερε σε νεαρη ηλικια να κατακτησει επτα, και μαλιστα τις ψηλοτερες του κοσμου! Απο το Κιλιμαντζαρο και το Εβερεστ μεχρι την Ανταρκτικη και το Νοτιο Πολο οι περιπετειες που περιγραφει ειναι συναρπαστικες.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ
Η πορεια του στα βουνα ξεκινα το 1984 απο το χωριο του Αγρια Πηλιου και τον Ορειβατικο Συλλογο Βολου : "Μαθητης τοτε στο Γυμνασιο, ο γυμναστης μας, Γιωργος Ευθυμιου, μας παροτρυνε να περπατησουμε στο βουνο. Μας εφερε σε επαφη με τα βραχια, με τα σχοινια και μεσα απο αυτη τη διαδικασια αγαπησα το βουνο και την αναρριχηση. Το 1990 περασα στη Γυμναστικη Ακαδημια και τελειωνοντας πηγα στη Γερμανια για μεταπτυχιακο στην αγωνιστικη αναρριχιση. Οταν επεστρεψα στην Ελλαδα, το 1994, ξεκινησα τις αποστολες στο εξωτερικο".
-Τι ειναι αυτο που σας βαζει σε αυτη τη διαδικασια;
"Καταρχας γνωριζω καλυτερα τον εαυτο μου, τα ορια μου, τα οποια προσπαθω να ξεπερασω την καθε φορα. Επισης εκει πανω δεν σε ενοχλει κανεις. Ζουμε σε μια τοσο καταναλωτικη και πιεστικη κοινωνια, που χρειαζομαστε και λιγο χρονο για τον εαυτο μας. Μπορει να ειναι λιγο οι 30-40 μερες, αλλα εκει ψηλα εισαι μονος σου, με αυτους που θελεις, δεν σε ενοχλει κανεις και ζεις σε αρμονια με τη φυση. Αυτη ειναι και η μεγαλη προκληση".
-Ο πρωτος μεγαλος στοχος που ειχατε βαλει ποιος ηταν;
"Οταν ημουν παιδι και εκανα ορειβασια, στο σπιτι μου υπηρχαν αφισες του Εβερεστ και ελεγα οτι εκει θα παω καποια στιγμη. Αυτος ειναι ο στοχος ολων των ορειβατων".
-Ο επομενος ποιος ειναι;
"Αφου με το καλο γεννηθει η μπεμπα (σ.σ. : η συζυγος του περιμενει το πρωτο τους παιδι), το Φιτζ Ροι, η ψηλοτερη κορυφη της Παταγονιας, και το Κ2, η δευτερη ψηλοτερη κορυφη του κοσμου, που βρισκεται στο Πακισταν".
-Τι προετοιμασια χρειαζεται για μια τοσο μεγαλη αποστολη;
"Καταρχας χρειαζεται καλη συλλογη πληροφοριων, αλλα και να προσαρμοσεις τη ζωη και την προπονηση σου στο στοχο που βαζεις καθε φορα. Αυτο χρειαζεται 4 εως 6 μηνες. Για παραδειγμα, τωρα που ετοιμαζομαστε για τη Βολιβια, οπου θα διασχισουμε με καγιακ τη λιμνη Τιτικακα, κανουμε περισσοτερο προπονηση με καγιακ.

ΣΤΑ ΟΡΙΑ
-Ποια ηταν η πιο συγκλονιστικη στιγμη που εχετε ζησει σε αποστολη σας;
"Το Εβερεστ ηταν ο,τι πιο εντυπωσιακο εχω δει. Μια πολυ δυσκολη προσπαθεια, η οποια πραγματικα σε φτανει στα ορια σου. Πεινας, πονας, εξαντλεισαι και οταν φτανεις στο στοχο, ειναι συγκλονιστικες οι στιγμες που ζεις. Δυσκολη και πολυ σημαντικη στιγμη ηταν και οταν διασχισαμε με τον Παυλο Παρασκευοπουλο τη Σαχαρα. Ειχαμε ξεμεινει απο νερο απο λαθος υπολογισμο και προς το τελος μας μαζεψαν κατι Βερβεροι, μας πηγαν στις σκηνες του και μας βοηθησαν. Δεν προκειται να την ξεχασω αυτην τη στιγμη, οπως και το πολιτισμικο σοκ που παθαμε στην Παπουα, οταν για τρεις μερες ημασταν αποκλεισμενοι σε ενα χωριο ανθρωποφαγων!
-Υπηρξαν στιγμες που νιωσατε οτι κινδυνευετε;
"Παρα πολλες φορες, αυτο ομως δεν ειναι αποτρεπτικο. Το γεγονος οτι μια αποστολη εχει μια δοση κινδυνου το γνωριζουμε και εν γνωσει μας την επιχειρουμε. Εχουμε εξοικειωθει τοσο με καποια δυσκολα και επικινδυνα κομματια, που ζουμε αρμονικα με τον κινδυνο.
Εγω προσωπικα θεωρω οτι δεν προκειται να μου κανει κακο το βουνο. Το αγαπω τοσο πολυ, που πιστευω οτι ειναι αδυνατον να με παρει. Επειτα, δεν παμε με τη φιλοσοφια των κατακτητων. Αν το βουνο δεν θελει και δεν ειμαστε κι εμεις συνεργασιμοι μαζι του, δεν υπαρχει περιπτωση να ανεβουμε. Εχει τυχει να παμε σε αποστολες και να γυρισουμε πισω. Σε ολα υπαρχουν ορια, εξαλλου τα βουνα εκει θα ειναι παντα και θα μας περιμενουν".
-Τι ειναι αυτο που σας εχουν μαθει τα βουνα;
"Καταρχας ολη αυτη η εμπειρια βοηθαει πολυ στην αυτογνωσια. Μαθαινεις τον εαυτο σου και ανεβαινει η αυτοεκτιμηση σου. Λες, αφου μπορω αυτο, γιατι να μην μπορω και το αλλο, που ισως να αφορα τη δουλεια ή καποιον αλλον τομεα της ζωης σου. Μαθαινεις επισης να απολαμβανεις την καθε στιγμη, αλλα και να σεβεσαι τον συνανθρωπο σου. Αν δεν σεβαστεις το συναθλητη σου εισαι χαμενος. Σκαρφαλωνεις και παρακαλας ν' ανεβει κι ο συντροφος σου. Αν σταματησει εκεινος, σταματας κι εσυ. Εισαστε δεμενοι μεταξυ σας με το σχοινι, αρα και με τη ζωη.
Τελος, μαθαινεις να εκτιμας και να σεβεσαι το φυσικο περιβαλλον, που δυστυχως τα τελευταια χρονια το εχουμε βιασει και κατακρεουργησει".

Περιοδικό τηλεθεατής
Κατερίνα Σταυρίδου

ΜΙΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΗ ΣΑΝ ΤΟΝ...ΠΙΚΑΣΟ!

Διαβασα ενα ενδιαφερον αρθρο στο περιοδικο "Τηλεθεατης" για το παιδι θαυμα της ζωγραφικης, την Αελιτα Αντρε, που ειναι 4 χρονων και εχει γινει πασιγνωστη για το ταλεντο της. Ιδου :


Την εχουν χαρακτηρισει διαδοχο του Πικασο, ενω οι πινακες της εχουν φτασει να πωλουνται εως και 24.000 δολαρια. Το απιστευτο στην περιπτωση της Αελιτα Αντρε ειναι πως ολα αυτα συμβαινουν μολις στα τεσσερα χρονια της!

Οταν ηταν 11 μηνων αρχισε τους πειραματισμους της με τα χρωματα. Ο μαγικος κοσμος της ζωγραφικης την κερδισε, για να κερδισει κι αυτη με τη σειρα της τους κριτικους της τεχνης, που μιλουν για ενα μεγαλο ταλεντο. Τοσο μεγαλο που στα τεσσερα της χρονια εγκαινιασε την πρωτη ατομικη της εκθεση στη Νεα Υορκη!
Η Αελιτα Αντρε ειναι σαν ολα τα παιδια της ηλικιας της, παιζει, τρεχει, γελαει κι αναστατωνει τον κοσμο με τις σκανταλιες και τα καμωματα της. Με μια μικρη διαφορα, ομως, ειναι πια γνωστη σε ολο τον κοσμο και ολα δειχνουν οτι η επιτυχια ειναι μονοδρομος για την τετραχρονη Αυστραλεζα, που θεωρειται παγκοσμιως ενα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα στη ζωγραφικη.

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ
Ολα ξεκινησαν οταν ηταν μολις εντεκα μηνων. Ο πατερας της Μαικλ Αντρε, ζωγραφος στο επαγγελμα, την πηρε μαζι του στο εργαστηριο για να την απασχολησει. Της εβαλε μπροστα της ενα τελαρο, της εδωσε χρωματα, τα οποια η μικρη αρχισε να τοποθετει πανω στον καμβα με ενα δικο της τροπο. Εσταζε τα χρωματα, τα ανακατευε, τα μουτζουρωνε σε καποιες περιπτωσεις, κολλουσε πανω τα παιχνιδια της, το αποτελεσμα ομως ηταν εντυπωσιακο. Στον πρωτο της ολοκληρωμενο πινακα μπορουσε να δει καποιος την αφηρημενη εκδοχη του ρωσικου διαστημικου σταθμου MIR, ο οποιος περιβαλλοταν απο ανθη κερασιας.
Ζωγραφοι και οι δυο, φροντισαν να καλλιεργησουν ακομη περισσοτερο την αγαπη της για τη ζωγραφικη, την οποια φυσικα η ιδια εβλεπε σαν παιχνιδι. Καποια στιγμη, μαλιστα, θελοντας να επιβεβαιωσουν τα οσα οι ιδιοι εβλεπαν στους πινακες της, αποφασισαν να κανουν ενα πειραμα. Πηραν τα εργα της και τα πηγαν σε μια γκαλερι της Μελβουρνης, χωρις να αποκαλυψουν στον υπευθυνο ποια ειναι η πραγματικη ηλικια της ζωγραφου. Εκεινος ενθουσιαστηκε και συντομα διοργανωθηκε και η πρωτη ατομικη της εκθεση. Ετσι, το εργο της εκτιμηθηκε απο κριτικους και κοινο οχι βασει της ηλικιας της, αλλα βασει του ταλεντου της. Αν και μολις δυο ετων τοτε, η Αελιτα καταφερε να αποσπασει διθυραμβικες κριτικες, ενω οι πινακες της εγιναν αναρπαστοι. Κι οπως ηταν αναμενομενο, η φημη της "μικρης Πικασο", οπως την αποκαλουσαν, ταξιδεψε σε καθε γωνια της Γης.

ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ
Η Αελιτα συνεχισε να ζωγραφιζει και παραλληλα να παρουσιαζει τα εργα της σε εκθεσεις και εκδηλωσεις που διοργανωνονταν ειδικα για το παιδι-θαυμα. Η ιδια μαλλον ελαχιστα καταλαβαινε απο τα οσα συνεβαιναν γυρω της, σιγουρα ομως ενιωθε μεγαλη χαρα καθε φορα που την πλησιαζε καποιος για να της δωσει τα συγχαρητηρια του. Οπως εχουν τονισει μαλιστα οι γονεις της, ποτε δεν την πιεσαν να ζωγραφισει. Προσπαθουν ολο αυτο να το βλεπει σαν παιχνιδι και οχι σαν δουλεια, την οποια πρεπει να κανει αναγκαστικα. Αλλωστε, αν συμβει αυτο, κινδυνευει να χαθει ο αυθορμητισμος και η μαγεια που εκπεμπουν οι πινακες της.
"Διαλεγει τα χρωματα μονη της. Ειναι τοσο αποφασιστικη και γεματη δυναμη, που πραγματικα γινεται εξαλλη εαν τολμησεις να της προτεινεις καποιο χρωμα. Δεν εχει εκπαιδευτει, δεν γνωριζει τι σημαινει ιστορια τεχνης, ουτε σκεφτεται οτι ακολουθει τα χναρια του Πικασο. Ειναι εντελως αθωα και με αυτο το αθωο ματι εκφραζεται πανω στον καμβα της", τονιζει ο πατερας της και η μητερα της συμπληρωνει : "Πρεπει να δινουμε την ευκαιρια σε παιδια που ειναι πολυ ταλαντουχα".

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΙΔΙ
Η μεγαλυτερη διακριση για την τετραχρονη πια "Πικασο" ηρθε φετος το καλοκαιρι, οταν εγκαινιαστηκε η πρωτη ατομικη της εκθεση στο Agora Gallery της Νεας Υορκης. Τα εργα της ενθουσιασαν το κοινο, που εσπευσε να γνωρισει απο κοντα το παιδι φαινομενο της τεχνης. Οσο για τους κριτικους, εκαναν λογο για ενα "μεγαλο ταλεντο", το οποιο συνεκριναν με τον Τζακσον Πολοκ και τον Παμπλο Πικασο. Οπως εγραψε ο Ρομπερτ Νελσον στο "The Age" : "Οι πινακες της ειναι απαλλαγμενοι απο την καταπιεση των δυτικων παραδοσεων". Τα εργα της Αελιτας, τα οποια δημιουργει με ακρυλικα χρωματα πανω σε καμβα, κοστιζουν απο 5.000 εως 10.000 δολαρια το καθενα, ενω ο πιο ακριβοπληρωμενος πινακας της ειναι αυτο που απεικονιζει τον διαστημικο σταθμο "Ρωσικο Μιρ", ο οποιος πουληθηκε στο Χονγκ Κονγκ εναντι 24.000 δολαριων!
Σε πολλα απο τα αφηρημενα εργα της, η Αελιτα κολλαει πανω μικροαντικειμενα ή παιχνιδια, οπως αποκριατικες μασκες, κουταλια και τασακια, ενω σε μερικους συνηθιζει να αφηνει και τα δαχτυλικα της αποτυπωματα! Ειναι ηδη μελος του οργανισμου "National Association for the Visual Arts" και οταν δεν ζωγραφιζει της αρεσει να κανει γυμναστικη, να παιζει πιανο και να τραγουδαει. Αγαπημενος της ηρωας ειναι το "Μικρο μου πονι" και δεν χανει με τιποτα στην τηλεοραση τη σειρα "Baby Einstein", ενω λατρευει και τα ντοκιμαντερ που εχουν να κανουν με τα ζωα και τους ωκεανους.

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΡΑΜΑ

Περιοδικο Τηλεραμα 16-22 Απριλιου 2011

Στο εξωφυλλο ειναι η πανεμορφη Ζετα Μακρυπουλια με ενα πολυ ωραιο φορεμα.Δεν ξερω πολυ απο μοδα αλλα νομιζω οτι εχω καλο γουστο και ξερω να αναγνωριζω το ωραιο.Και το φορεμα της Ζετας ειναι αντικειμενικα πολυ ωραιο και η Ζετα ειναι αντικειμενικα πολυ ομορφη.Και εξυπνη.Εχει διαχειριστει πολυ καλα την καριερα και τη δημοσιοτητα της.Εχει κανει καλες επιλογες και νομιζω εξυπνα μελετημενες.Σε αντιθεση με καποιες αλλες οπως η Τζουλια Αλεξανδρατου που επεσε πολυ χαμηλα, ειτε το επελεξε, ειτε οχι.Η Ζετα ειναι ωριμη, εξαλλου εχει κανει ψυχαναλυση για χρονια, οπως εχει δηλωσει.
Για να δουμε ομως τι διαβασα στο περιοδικο...

Ο γιος της Μενεγακη, λεει, θελει να παει στο junior master chef.Το "Νησι", η δημοφιλης σειρα του mega παει Τουρκια! Ε, μονο εμεις θα βλεπουμε τα σηριαλ τους; Ο Παπαδακης ανανεωσε (παλι) το συμβολαιο του στον ANT1.Σταθερη αξια.Συμφωνω που σχολιαζουν αρνητικα το Λιαγκα που τη λεει σε διαφορους αλλα οταν τους εχει καλεσμενους στην εκπομπη του, λεει μονο καλα λογια.Η Αννα Παναγιωτοπουλου αποχωρησε απο την τηλεοραση και αυτο στεναχωρει τους συντακτες.Ποια ειναι αυτη ωστοσο; Στην αρχη παντως διαβασα "Παναγιωταρεα" και νομιζα οτι ηταν ειρωνεια το σχολιο "με κατι τετοιες αποχωρησεις το τηλεοπτικο τοπιο γινεται ακομα πιο φτωχο".Η Ελενη Καριολακη στο Wipe Out.Θα ξεπατωθει! Η Μαρια Παπαπετρος (η ποια;) ειναι, λεει, μελλοντολογος και φιλεναδα με τις Desperate Housewives και τις βοηθα να κανουν διαλογισμο.Μαλιστα.Ο Γρηγορης Ορφανουδακης νιωθει (και) αυτος ευτυχισμενος που παιζει στο Νησι.Ελεος πια με το Νησι! Ενταξει ωραια σειρα ειναι, ποιοτικη, το εμπεδωσαμε.

"Δεν εχω ιδεα ποιος στ' αληθεια ειμαι.Ελπιζω να το ανακαλυψω μια μερα..." δηλωνει ο Κολιν Φαρελ.Μολις μαθεις να μας ειδοποιησεις.Στη συνεχεια διαβαζω αφιερωμα στον Justin Bieber που εγινε γνωστος απο τα βιντεο που ανεβαζε η μανα του στο youtube και στα οποια τραγουδουσε και τον ανακαλυψε ενας παραγωγος και ετσι εφυγε απο τον Καναδα για να δοκιμασει την τυχη του στις ΗΠΑ, που οπως φανηκε ηταν με το μερος του.Να διορθωσω το συντακτη Τερρυ Μαυριδη, οτι ο Τζαστιν Τιμπερλεικ δεν ειναι πρωην συζυγος της Μπριτνει, δεν ειχαν παντρευτει και αυτο που λεει οτι "κονταροχτυπηθηκε" με τον Usher για ενα ντουετο με τον Bieber μου φαινεται καπως ακυρο.Διαβαζω οτι στα τελη του 2010 ο μικρος ειχε πανω απο 6.000.000 followers στο twitter αλλα και οτι εχει δεχτει πολυ σκληρη κριτικη, εχει πολλους haters και εχει δεχτει και απειλες για τη ζωη του! Και οπως σωστα λεει ο συντακτης : Το "φαινομενο" Justin Bieber ειναι μια "κοτα που κανει χρυσα αυγα" για τη μουσικη βιομηχανια.Και τελικα, οταν μιλαμε για μπιζνες, αυτο ειναι που μετραει.Η τεχνη...επεται...

Η Ελλη Κοκκινου ειπε σε διαγωνιζομενο του Greek Idol οτι ηταν...απροβαδιστος.Η λεξη δεν υπαρχει στο λεξικο του Μπαμπινιωτη.Ο Αρναουτογλου ανανεωσε με το mega και φυσικα τα σεναρια τον θελουν να επιστρεφει στην πρωινη ζωνη.Το Ραδιο Αρβυλα αναδειχτηκε η πιο επιτυχημενη εκπομπη για το 2010.Να και η συνεντευξη της Ζετας η οποια δηλωνει οτι φοβαται τις μεγαλες αλλαγες και οτιδηποτε ειναι μη αναστρεψιμο και γι' αυτο προσπαθει να ζει την καθε στιγμη οπως ειναι και με ενταση, να ελπιζει για το καλυτερο και να δουλευει σκληρα γι' αυτο σε ολα τα επιπεδα.Οσο γι' αυτο που λεει οτι εχει τις ιδιες ανασφαλειες με ολους τους Ελληνες αυτη την περιοδο, σορι Ζετα αλλα δε μας πειθεις.Για τη δημοσιοτητα λεει οτι προσπαθει να κρατα το υγιες κομματι αυτης και οτι χρειαζεται γερο στομαχι για να ανταπεξελθεις στα δεινα της υπερεκθεσης οταν αυτη βγαινει εκτος οριων και χωρις να το εχεις επιλεξει.

Παμε τωρα στα νεα του κοσμου.Ο Ουγκο Τσαβεζ ελαβε βραβειο δημοσιογραφιας για τον αγωνα του για πλουραλισμο στην ενημερωση (ο συντακτης το βρισκει ανεκδοτο). Θυμα επιθεσης χακερ επεσε η πρωθυπουργος της Αυστραλιας. Στην 99η θεση καταταχθηκε το αεροδρομιο Χιθροου στην Αγγλια, αθωωσαν τον τραγουδιστη Willie Nelson για κατηγορια κατοχης μαριχουανας με μονο ορο να τους τραγουδησει μπροστα στο δικαστηριο! Πολυ καλα τα λεει το αρθρο : "Ο πλανητης βιωνει μια απο τις χειροτερες οικονομικες κρισεις.Σε παγκοσμιο επιπεδο οι κοινωνικες παροχες κοβονται η μια μετα την αλλη, ελλειψει κονδυλιων, αλλα για πολεμο...λεφτα υπαρχουν! Διαβαζω οτι οπως εγινε γνωστο μεσα απο προσφατη μελετη, οι πολεμοι σε Ιρακ και Αφγανισταν εχουν κοστισει μονο στις ΗΠΑ το ασυλληπτο ποσο του 1,2 τρισ. δολαρια και επισης περι τα 100.000.000 δολαρια στοιχιζει καθημερινα ο πολεμος της Λιβυης στις ΗΠΑ. 15.000 δολαρια εσκασε το Κογκρεσο για παραβασεις των Αμερικανων πολιτικων, κυριως για παρανομο παρκαρισμα και παραβιαση των οριων ταχυτητας. Ο Κλουνει θα ειναι μαρτυρας υπερασπισης στη δικη του Μπερλουσκονι κι' αυτο γιατι ειχε παει μια φορα καλεσμενος σ' ενα παρτι του. Ο Σιλβιο θελει glamorous δικη. Διαγωνισμος ομορφιας διεξηχθη σε γυναικειες φυλακες στη Βραζιλια. Μις Φυλακη αναδειχτηκε η 19χρονη Rebecca Guedesin η οποια κατηγορειται για ανθρωποκτονια. Κερδισε μαζι με το στεμμα και 500 ευρω. Να τα κανει τι; Υπερδυναμη και στις επιστημες η Κινα. "Αφου και επισημως η οικονομια της εκτοπισε την Ιαπωνια απο τη δευτερη θεση στον κοσμο και ηδη απειλει αμεσα την πρωτη αμερικανικη οικονομια η Κινα βρισκεται πια σε αποσταση αναπνοης απο τις ΗΠΑ και σε αριθμο επιστημονικων δημοσιευσεων". 27.000 νεκροι και αγνοουμενοι στην Ιαπωνια μετα το σεισμο και το τσουναμι και αυξημενα κατα συνεπεια τα κρουσματα καταθλιψης.Να μια ακομα περιεργη ειδηση : Για πρωτη φορα, χαρη σ' ενα νεο μηχανημα ακτινων Χ, οι ερευνητες εχουν καταφερει να δουν τα προσχεδια που κρυβονται κατω απο τα αριστουργηματα των μεγαλων ζωγραφων. Συμφωνα με ερευνα οι ψηλοτεροι ανθρωποι ειναι πιο πλουσιοι. Το αλλο παλι δεν το καταλαβα : "Πρασινα" -στην κυριολεξια- αυτοκινητα κατασκευασμενα απο αναναδες, μπανανες και καρυδες, μπορει να κυκλοφορησουν στους δρομους σε δυο χρονια συμφωνα με ερευνητες που χρησιμοποιουν φυτικες ινες για να δημιουργησουν μια νεα γενια υπερανθεκτικων εξαρτηματων, αμαξωματων, ακομα και τμηματων του κινητηρα.

Παμε πισω στα τηλεοπτικα και στο junior master chef για το οποιο εχουν δηλωσει συμμετοχη πανω απο 6.000 παιδακια.Η επικρατεστερη για την παρουσιαση ειναι η Μαρια Μπεκατωρου και οι κριτες θα ειναι οι ιδιοι. Η Ιωαννα Σουλιωτη μια εκ των "Real" Housewives εκανε αποτριχωση! Βαριοταν η καημενη και δεν ειχε τι αλλο να κανει. Θεμα για τους πιο in λουτροκαμπινεδες της Αθηνας παρουσιασαν ο Φωτης και η Μαρια στην εκπομπη τους. Στο "Κατι ψηνεται", κυριος απο τη Γερμανια σερβιρει φαγητα με γερμανικες επιρροες και ονομαζει τη σαλατα του "Μερκελ". Και μετα εχασε... Κοβονται η εκπομπη ζαχαροπλαστικης του Παρλιαρου και το food and the city του Καλλιδη. Καιρος ηταν. Δεν καταλαβαινω ποιον ενδιεφερε μια εκπομπη ζαχαροπλαστικης. Γιατι να καθομαστε να βλεπουμε τα σιροπια να τρεχουν και πως φτιαχνεται το γαλακτομπουρεκο. Αν θελουμε παμε στο ζαχαροπλαστειο και το παιρνουμε. Οσο για τον Καλλιδη, τι νοημα ειχε να τριγυρνα σε ολη την Αθηνα, να πηγαινει μεχρι και σε βιβλιοπωλεια, για να καταληγει μετα πανω απο μια κατσαρολα; Τα σεναρια θελουν απο τη νεα τηλεοπτικη σεζον την εκπομπη του Παπαδακη να ειναι 8-12 και οι Καραμεροχαριτατοι να μετακομιζουν στον ANT2, οπως λενε οτι θα μετονομαστει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Ο Ανταιος Χρυσοστομιδης μιλαει για την εκπομπη λογοτεχνιας που παρουσιαζει στη ΝΕΤ με τιτλο "Κεραιες της εποχης μας", για τους σπουδαιους συγγραφεις που εχουν φιλοξενησει στην εκπομπη, αναμεσα τους και πεντε νομπελιστες, για το βιβλιο "Ακυβερνητες πολιτειες" του Τσιρκα που εχει διαβασει οκτω φορες, για το ποσο λατρευει τα βιβλια που ειναι φετιχ και ερωτας, λεει οτι απο τα 13 ηδη διαβαζε Τσεχοφ και δηλωνει οτι δεν τον ενδιαφερουν τα νουμερα τηλεθεασης.

Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΗΛΕΡΑΜΑ

Περιοδικο Τηλεραμα 16-22 Απριλιου 2011

Στο εξωφυλλο ειναι η πανεμορφη Ζετα Μακρυπουλια με ενα πολυ ωραιο φορεμα.Δεν ξερω πολυ απο μοδα αλλα νομιζω οτι εχω καλο γουστο και ξερω να αναγνωριζω το ωραιο.Και το φορεμα της Ζετας ειναι αντικειμενικα πολυ ωραιο και η Ζετα ειναι αντικειμενικα πολυ ομορφη.Και εξυπνη.Εχει διαχειριστει πολυ καλα την καριερα και τη δημοσιοτητα της.Εχει κανει καλες επιλογες και νομιζω εξυπνα μελετημενες.Σε αντιθεση με καποιες αλλες οπως η Τζουλια Αλεξανδρατου που επεσε πολυ χαμηλα, ειτε το επελεξε, ειτε οχι.Η Ζετα ειναι ωριμη, εξαλλου εχει κανει ψυχαναλυση για χρονια, οπως εχει δηλωσει.
Για να δουμε ομως τι διαβασα στο περιοδικο...

Ο γιος της Μενεγακη, λεει, θελει να παει στο junior master chef.Το "Νησι", η δημοφιλης σειρα του mega παει Τουρκια! Ε, μονο εμεις θα βλεπουμε τα σηριαλ τους; Ο Παπαδακης ανανεωσε (παλι) το συμβολαιο του στον ANT1.Σταθερη αξια.Συμφωνω που σχολιαζουν αρνητικα το Λιαγκα που τη λεει σε διαφορους αλλα οταν τους εχει καλεσμενους στην εκπομπη του, λεει μονο καλα λογια.Η Αννα Παναγιωτοπουλου αποχωρησε απο την τηλεοραση και αυτο στεναχωρει τους συντακτες.Ποια ειναι αυτη ωστοσο; Στην αρχη παντως διαβασα "Παναγιωταρεα" και νομιζα οτι ηταν ειρωνεια το σχολιο "με κατι τετοιες αποχωρησεις το τηλεοπτικο τοπιο γινεται ακομα πιο φτωχο".Η Ελενη Καριολακη στο Wipe Out.Θα ξεπατωθει! Η Μαρια Παπαπετρος (η ποια;) ειναι, λεει, μελλοντολογος και φιλεναδα με τις Desperate Housewives και τις βοηθα να κανουν διαλογισμο.Μαλιστα.Ο Γρηγορης Ορφανουδακης νιωθει (και) αυτος ευτυχισμενος που παιζει στο Νησι.Ελεος πια με το Νησι! Ενταξει ωραια σειρα ειναι, ποιοτικη, το εμπεδωσαμε.

"Δεν εχω ιδεα ποιος στ' αληθεια ειμαι.Ελπιζω να το ανακαλυψω μια μερα..." δηλωνει ο Κολιν Φαρελ.Μολις μαθεις να μας ειδοποιησεις.Στη συνεχεια διαβαζω αφιερωμα στον Justin Bieber που εγινε γνωστος απο τα βιντεο που ανεβαζε η μανα του στο youtube και στα οποια τραγουδουσε και τον ανακαλυψε ενας παραγωγος και ετσι εφυγε απο τον Καναδα για να δοκιμασει την τυχη του στις ΗΠΑ, που οπως φανηκε ηταν με το μερος του.Να διορθωσω το συντακτη Τερρυ Μαυριδη, οτι ο Τζαστιν Τιμπερλεικ δεν ειναι πρωην συζυγος της Μπριτνει, δεν ειχαν παντρευτει και αυτο που λεει οτι "κονταροχτυπηθηκε" με τον Usher για ενα ντουετο με τον Bieber μου φαινεται καπως ακυρο.Διαβαζω οτι στα τελη του 2010 ο μικρος ειχε πανω απο 6.000.000 followers στο twitter αλλα και οτι εχει δεχτει πολυ σκληρη κριτικη, εχει πολλους haters και εχει δεχτει και απειλες για τη ζωη του! Και οπως σωστα λεει ο συντακτης : Το "φαινομενο" Justin Bieber ειναι μια "κοτα που κανει χρυσα αυγα" για τη μουσικη βιομηχανια.Και τελικα, οταν μιλαμε για μπιζνες, αυτο ειναι που μετραει.Η τεχνη...επεται...

Η Ελλη Κοκκινου ειπε σε διαγωνιζομενο του Greek Idol οτι ηταν...απροβαδιστος.Η λεξη δεν υπαρχει στο λεξικο του Μπαμπινιωτη.Ο Αρναουτογλου ανανεωσε με το mega και φυσικα τα σεναρια τον θελουν να επιστρεφει στην πρωινη ζωνη.Το Ραδιο Αρβυλα αναδειχτηκε η πιο επιτυχημενη εκπομπη για το 2010.Να και η συνεντευξη της Ζετας η οποια δηλωνει οτι φοβαται τις μεγαλες αλλαγες και οτιδηποτε ειναι μη αναστρεψιμο και γι' αυτο προσπαθει να ζει την καθε στιγμη οπως ειναι και με ενταση, να ελπιζει για το καλυτερο και να δουλευει σκληρα γι' αυτο σε ολα τα επιπεδα.Οσο γι' αυτο που λεει οτι εχει τις ιδιες ανασφαλειες με ολους τους Ελληνες αυτη την περιοδο, σορι Ζετα αλλα δε μας πειθεις.Για τη δημοσιοτητα λεει οτι προσπαθει να κρατα το υγιες κομματι αυτης και οτι χρειαζεται γερο στομαχι για να ανταπεξελθεις στα δεινα της υπερεκθεσης οταν αυτη βγαινει εκτος οριων και χωρις να το εχεις επιλεξει.

Παμε τωρα στα νεα του κοσμου.Ο Ουγκο Τσαβεζ ελαβε βραβειο δημοσιογραφιας για τον αγωνα του για πλουραλισμο στην ενημερωση (ο συντακτης το βρισκει ανεκδοτο). Θυμα επιθεσης χακερ επεσε η πρωθυπουργος της Αυστραλιας. Στην 99η θεση καταταχθηκε το αεροδρομιο Χιθροου στην Αγγλια, αθωωσαν τον τραγουδιστη Willie Nelson για κατηγορια κατοχης μαριχουανας με μονο ορο να τους τραγουδησει μπροστα στο δικαστηριο! Πολυ καλα τα λεει το αρθρο : "Ο πλανητης βιωνει μια απο τις χειροτερες οικονομικες κρισεις.Σε παγκοσμιο επιπεδο οι κοινωνικες παροχες κοβονται η μια μετα την αλλη, ελλειψει κονδυλιων, αλλα για πολεμο...λεφτα υπαρχουν! Διαβαζω οτι οπως εγινε γνωστο μεσα απο προσφατη μελετη, οι πολεμοι σε Ιρακ και Αφγανισταν εχουν κοστισει μονο στις ΗΠΑ το ασυλληπτο ποσο του 1,2 τρισ. δολαρια και επισης περι τα 100.000.000 δολαρια στοιχιζει καθημερινα ο πολεμος της Λιβυης στις ΗΠΑ. 15.000 δολαρια εσκασε το Κογκρεσο για παραβασεις των Αμερικανων πολιτικων, κυριως για παρανομο παρκαρισμα και παραβιαση των οριων ταχυτητας. Ο Κλουνει θα ειναι μαρτυρας υπερασπισης στη δικη του Μπερλουσκονι κι' αυτο γιατι ειχε παει μια φορα καλεσμενος σ' ενα παρτι του. Ο Σιλβιο θελει glamorous δικη. Διαγωνισμος ομορφιας διεξηχθη σε γυναικειες φυλακες στη Βραζιλια. Μις Φυλακη αναδειχτηκε η 19χρονη Rebecca Guedesin η οποια κατηγορειται για ανθρωποκτονια. Κερδισε μαζι με το στεμμα και 500 ευρω. Να τα κανει τι; Υπερδυναμη και στις επιστημες η Κινα. "Αφου και επισημως η οικονομια της εκτοπισε την Ιαπωνια απο τη δευτερη θεση στον κοσμο και ηδη απειλει αμεσα την πρωτη αμερικανικη οικονομια η Κινα βρισκεται πια σε αποσταση αναπνοης απο τις ΗΠΑ και σε αριθμο επιστημονικων δημοσιευσεων". 27.000 νεκροι και αγνοουμενοι στην Ιαπωνια μετα το σεισμο και το τσουναμι και αυξημενα κατα συνεπεια τα κρουσματα καταθλιψης.Να μια ακομα περιεργη ειδηση : Για πρωτη φορα, χαρη σ' ενα νεο μηχανημα ακτινων Χ, οι ερευνητες εχουν καταφερει να δουν τα προσχεδια που κρυβονται κατω απο τα αριστουργηματα των μεγαλων ζωγραφων. Συμφωνα με ερευνα οι ψηλοτεροι ανθρωποι ειναι πιο πλουσιοι. Το αλλο παλι δεν το καταλαβα : "Πρασινα" -στην κυριολεξια- αυτοκινητα κατασκευασμενα απο αναναδες, μπανανες και καρυδες, μπορει να κυκλοφορησουν στους δρομους σε δυο χρονια συμφωνα με ερευνητες που χρησιμοποιουν φυτικες ινες για να δημιουργησουν μια νεα γενια υπερανθεκτικων εξαρτηματων, αμαξωματων, ακομα και τμηματων του κινητηρα.

Παμε πισω στα τηλεοπτικα και στο junior master chef για το οποιο εχουν δηλωσει συμμετοχη πανω απο 6.000 παιδακια.Η επικρατεστερη για την παρουσιαση ειναι η Μαρια Μπεκατωρου και οι κριτες θα ειναι οι ιδιοι. Η Ιωαννα Σουλιωτη μια εκ των "Real" Housewives εκανε αποτριχωση! Βαριοταν η καημενη και δεν ειχε τι αλλο να κανει. Θεμα για τους πιο in λουτροκαμπινεδες της Αθηνας παρουσιασαν ο Φωτης και η Μαρια στην εκπομπη τους. Στο "Κατι ψηνεται", κυριος απο τη Γερμανια σερβιρει φαγητα με γερμανικες επιρροες και ονομαζει τη σαλατα του "Μερκελ". Και μετα εχασε... Κοβονται η εκπομπη ζαχαροπλαστικης του Παρλιαρου και το food and the city του Καλλιδη. Καιρος ηταν. Δεν καταλαβαινω ποιον ενδιεφερε μια εκπομπη ζαχαροπλαστικης. Γιατι να καθομαστε να βλεπουμε τα σιροπια να τρεχουν και πως φτιαχνεται το γαλακτομπουρεκο. Αν θελουμε παμε στο ζαχαροπλαστειο και το παιρνουμε. Οσο για τον Καλλιδη, τι νοημα ειχε να τριγυρνα σε ολη την Αθηνα, να πηγαινει μεχρι και σε βιβλιοπωλεια, για να καταληγει μετα πανω απο μια κατσαρολα; Τα σεναρια θελουν απο τη νεα τηλεοπτικη σεζον την εκπομπη του Παπαδακη να ειναι 8-12 και οι Καραμεροχαριτατοι να μετακομιζουν στον ANT2, οπως λενε οτι θα μετονομαστει το ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV. Ο Ανταιος Χρυσοστομιδης μιλαει για την εκπομπη λογοτεχνιας που παρουσιαζει στη ΝΕΤ με τιτλο "Κεραιες της εποχης μας", για τους σπουδαιους συγγραφεις που εχουν φιλοξενησει στην εκπομπη, αναμεσα τους και πεντε νομπελιστες, για το βιβλιο "Ακυβερνητες πολιτειες" του Τσιρκα που εχει διαβασει οκτω φορες, για το ποσο λατρευει τα βιβλια που ειναι φετιχ και ερωτας, λεει οτι απο τα 13 ηδη διαβαζε Τσεχοφ και δηλωνει οτι δεν τον ενδιαφερουν τα νουμερα τηλεθεασης.

KI(T)SS FM

Δεν αντεχω αυτο το σταθμο.Εχω βαρεθει να τον ακουω οπου κι αν παω.Εχω βαρεθει να τον ακουω να παιζει συνεχεια τα ιδια και τα ιδια.Τα ιδια και τα ιδια.Μια πολυ συγκεκριμενη playlist απο ξενα σουξεδακια, τα περισσοτερα απο τα οποια ειναι βαρετα, σπαστικα, ενοχλητικα και κιτσ.Και ειναι λες και τα εχεις ακουσει χιλιαδες φορες.Σιχαινεσαι να τ' ακους.Μερικα παραδειγματα το breathless του dan wilson (μεχρι και η σιχαμενη η (Σ)βισση το τραγουδησε μεχρι και το αποβρασμα ο Πανταζης), το that's my name και το ισως πιο overplayed τραγουδι στο ελληνικο ραδιοφωνο το losing my religion.Μας εβγαλε...το religion.
Και το χειροτερο με τον ki(t)ss fm ειναι αυτη η εμμονη του με τα 80s.Μια αισχρη μουσικα δεκαετια.
Οι παραγωγοι ειναι βαρετοι και ανευροι και ξερουν μονο να λενε τον τιτλο του τραγουδιου (λες και δεν τον ξεραμε) και μετα με ευλαβεια να τιμουν τους χορηγους τους, αυτους χαρη στους οποιους υπαρχουν.Στην παρεα μας ειναι η ταδε μπυρα (λες και ειναι ανθρωπος η μπυρα), η οποια ειναι φοβερη και μοναδικη και γιατι ετσι μας (τους) αρεσει.Και μετα παλι το overplayed κιτσ τραγουδι.Και μετα διαφημισεις.Και μετα επιστρεφουμε απο τις διαφημισεις με ετοιμο το playlist απο τα overplayed κιτσ τραγουδια.
Ειναι ενας σταθμος τοσο προβλεψιμος που ειναι λες και παιζει 10 τραγουδια τη μερα ολα κι ολα ξανα και ξανα.
Αλλα για να μην ειμαι αδικος, πολλα απο αυτα τα τραγουδια ειναι ωραια και ειτε αρεσουν σε καποιους ειτε οχι, εχουν καταφερει να αντεξουν στο χρονο και να γινουν classic.
Α, και επισης, υπαρχουν και χειροτερα.Το Derti.

CULT ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ

Η εφημεριδα Αυριανη (θα 'πρεπε να λεγεται Χθεσινη) μοιαζει με γερο 80 ή 90 χρονων που ασχολειται με την πολιτικη ζωη της χωρας και συνηθως γκρινιαζει και μιζεριαζει.Ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση εχει λογους παραπανω να το κανει.Ωστοσο, αυτος ο γερος δε σημαινει πως με οσα λεει εχει αδικο.Πολλα απο αυτα ειναι αληθεια.Ειναι πραγματα που μπορει να τα σκεφτεται και ενας 20χρονος ή ενας 30χρονος που ασχολειται με τα πολιτικα.Ειδικα αυτοι των παραταξεων στα πανεπιστημια, ο λογος τους δε διαφερει και πολυ απο το λογο που εκφερουν οι γεροι.Και επειδη ειναι 90 χρονων ενας ανθρωπος δε σημαινει οτι δε μετραει ο λογος του.Απλα οπως και να το κανουμε ειναι...γεροντιστικος, μιζερος αλλα αυτο δεν αναιρει την αληθεια του ή ψηγματα αυτης.Εξαλλου, οι γεροι μπορει να μην ξερουν το facebook και το twitter, αλλα εχουν να σου πουν ιστοριες απο την Κατοχη, τον Εμφυλιο και αλλα τοσα που εμεις δεν τα ζησαμε.
Το παρακατω αρθρο βλεπει με απαισιοδοξη ματια την παρουσα φαση της οικονομιας και της πολιτικης διαχειρισης αυτης.Αν η δημοσιογραφια ηταν τεχνη, αυτο το ανυπογραφο αρθρο θα μπορουσε να θεωρηθει cult.Ειναι ενα χαρακτηριστικο αρθρο αντικαθεστωτικης δημοσιογραφιας.Ή μηπως απλα λεει τα πραγματα ως εχουν; Ειναι αυτο το αρθρο υπερβολικο ή οχι; Μεγεθυνει το προβλημα ή οχι; Ειναι οντως ανεξαρτητη πολιτικη εφημεριδα η Αυριανη; Παντως οπως φαινεται ειναι γεματη με τετοια αρθρα.Αν τη διαβαζει καποιος καθε μερα, θα τα βλεπει ολα μαυρα ή εστω ασπρομαυρα οπως ειναι και η εφημεριδα.Μονο μια κοκκινη γραμμη υπαρχει κατω απο τον τιτλο Αυριανη.Τραβαω λοιπον σε ολα μια κοκκινη γραμμη...Ισως αυτη η γραμμη συμβολιζει την ελπιδα οτι αυριο τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.Ισως, αυριο οπως λεγεται και η ταινια.
Ιδου λοιπον το αρθρο :

Η ακολουθουμενη οικονομικη πολιτικη ειναι περα εως περα αναποτελεσματικη κι αδιεξοδη.Ενα χρονο απο τοτε που αποφασιστηκε κι εφαρμοζεται, η πορεια των οικονομικων μεγεθων δειχνει οτι οι θυσιες των Ελληνων πολιτων δεν απεδωσαν τα αρχικως υπολογισθεντα αποτελεσματα.Το ελλειμα ουδολως μειωνεται και το δημοσιο χρεος συσσωρευεται και γιγαντωνεται.
Πρωθυπουργος και κυβερνηση βρισκονται μπροστα σε εναν γορδιο δεσμο.Κι οπως η ιστορια διδασκει δεν λυνεται...!!! Κοβεται...!!!
Η πολιτικη του μνημονιου, με την αλλεπαλληλη μειωση μισθων και συνταξεων σε συνδυασμο με την υπερβολικη φορολογηση οδηγησε με τη σειρα της σε χαμηλη καταναλωση, σε μειωση του εισπραττομενου ΦΠΑ, σε μειωση εισοδηματος των επαγγελματιων και κατ' επεκταση και σε μειωση της φοροδοτικης τους ικανοτητας, σε απολυσεις προσωπικου και σε λουκετα στην αγορα.Τα μειωμενα εισοδηματα σε συνδυασμο με την καλπαζουσα ανεργια οδηγησαν σε μειωση των εισπραττομενων ασφαλιστικων εισφορων με επιπλεον αποτελεσμα τη γιγαντωση των ηδη υπαρκτων μεγαλων ασφαλιστικων ελλειματων.Το κυνηγι της φορο και εισφοροδιαφυγης σε αγορα ασφυκτιουσα οδηγησαν σε ενα νεο κυμα φορο κι εισφοροδιαφυγης με αποτελεσμα η κεντρικη διοικηση να χρεωνει λογιστικα τους μη δυναμενους να εισφερουν-ειτε ειναι φυσικα, ειτε νομικα προσωπα- και στο τελος να μην ειναι δυνατον ουτε καν να υπαρξει ενας επακριβης λογιστικος απολογισμος στο κεντρικο ταμειο του κρατους.Ειναι οχι απλα και μονον η υφεση αλλα η περιδινηση της υφεσης.Δηλαδη, ο αρνητικος φαυλος κυκλος στον οποιο περιπιπτει ενα κρατος και μια κοινωνια εξαιτιας της εμμονης σε μια εξαρχης λανθασμενη οικονομικη πολιτικη.
Τα οικονομικα μεγεθη ειναι οντως αποκαρδιωτικα.Ο τρεχων προυπολογισμος με τα εν εξελιξει βαρια περιοριστικα μετρα και τις δυσβαστακτες θυσιες εκτιμουσε ενα ελλειμμα της ταξεως του 8,4 %.Οι μετρησεις το ανεβαζουν στο 10,6 % δηλαδη υπερβαση κατα 2 και πλεον μοναδες επι του ΑΕΠ.Η εν λογω υπερβαση προσμετρουμενη σε αριθμους σημαινει περι τα 4 και πλεον δις ευρω τα οποια ουδεις εκ των αρμοδιων κυβερνωντων δυναται με ακριβεια να πει πως κι απο που θα εισπραχθουν...και ποιος θα (ξανα) πληρωσει τον λογαριασμο.
Ενα χρονο μετα την υπογραφη του μνημονιου, η κυβερνηση βρισκεται κυριολεκτικα με την πλατη στον τοιχο.Εαν η κυβερνηση του Κωστα Καραμανλη εγκαλειται για μια δυσκολα διαχειρισιμη δημοσιονομικη κριση που κληροδοτησε στην κυβερνηση του Γιωργου Παπανδρεου, η κυβερνηση του Γιωργου Παπανδρεου εγκαλειται γιατι μετετρεψε την δημοσιονομικη κριση που κληρονομησε σε κριση χρεους.Περαν της δανειακης συμβασης, την οποια πρωθυπουργος και υπουργος Οικονομικων απνευστι υπεγραψαν κι εκτοτε αδιαλειπτως υπερασπιζονται με δογματικη ακριβεια, ουδεις φροντισε να συνταξει ενα εθνικο σχεδιο εξοδου απο την οικονομικη κριση.Περαν αυτου, οι συνεχιζομενες δεσμευσεις προς τους δανειστες μας κρινονται τοσο αφελεις και εξωπραγματικες με αποτελεσμα να μην πειθουν ουτε καν τους πιο καλοπροαιρετους εξ αυτων.Η υποσχεση για εκποιηση ή εστω απλη αξιοποιηση ακινητης δημοσιας περιουσιας αξιας 50 δισ.ευρω σε τακτο χρονικο διαστημα, εγινε αφ ενος μεν χωρις να γνωριζει η κεντρικη κυβερνηση ποια επακριβως ειναι τα εν λογω ακινητα κι αφ ετερου να υπολογιζεται αυθαιρετα η αξια αυτων σε περιοδο υφεσης οταν οι τιμες πεφτουν γεωμετρικως αναλογα με τα ποσοστα της υφεσης...!!!
Τουτων ολων δοθεντων, η κυβερνηση εκτος απο την οικονομικη κριση καλειται να υπερβει και την πολιτικη συγχυση μεσα στην οποια ημερα με την ημερα ολοενα και πιο βαθια εμπιπτει.Με αλλα λογια, πιο δυσκολη απο την οικονομικη κριση αναδεικνυεται η δημοσια παραδοχη των κυβερνωντων της πληρους αποτυχιας της ακολουθουμενης οικονομικης πολιτικης τους.
Ο Πρωθυπουργος Γιωργος Παπανδρεου μαζι με τον επι τον οικονομικων υπουργο Γιωργο Παπακωνσταντινου εχουν αναλαβει την υποχρεωση εναντι της τροικας να εφαρμοσουν εξαιρετικα δυσαρεστα οικονομικα και κοινωνικα μετρα.Κυριο επιχειρημα τους ειναι οτι πρωτιστα πρεπει να αποδειξει η Ελλαδα οτι τιμα τις δανειακες της συμβασεις με στοχο παντα να πεισει τις αγορες.Απο την αλλη πλευρα ομως βρισκονται πολλοι κορυφαιοι υπουργοι και ιστορικα στελεχη του κυβερνωντος κομματος οι οποιοι εκτιμουν οτι η κυβερνηση δεν εχει τις αναγκαιες και απαραιτητες πολιτικες εφεδρειες για να συνεχισει την εφαρμογη της πολιτικης του μνημονιου.Οι δημοσκοπησεις της προηγουμενης Κυριακης δειχνουν οτι το ΠΑΣΟΚ διατηρει μεν μικρο εκλογικο προβαδισμα εναντι της νεας Δημοκρατιας, το οποιο ομως γινεται οριακο στη συγκριση μεταξυ του πρωθυπουργου και του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης οταν μεχρι προτινος το κυβερνων κομμα εδειχνε δημοσκοπικα κυριαρχο.Οι επιτελεις των μεγαρων Μαξιμου και Ιπποκρατους προβληματιζονται τα μεγιστα για την ενδεχομενη στροφη που μπορει να υπαρξει στην ελληνικη κοινωνια μετα και τα αναμενομενα νεα αντιδημοτικα μετρα.Ηδη τα μηνυματα αναδεικνυουν μια καθετη λαικη αντιδραση κατα της κυβερνητικης πολιτικης και των βασικων εκφραστων της.
Ο υπουργος Οικονομικων στο ΚΤΕ οικονομικων του ΠΑΣΟΚ προχθες βρεθηκε αντιμετωπος με τις σφοδρες αντιδρασεις των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ για την πολιτικη που ακολουθει.Η πρωην υπουργος Βασω Παπανδρεου ηταν πιο σαφης."Ολο λεμε οτι δεν θα παρουμε νεα μετρα και ολο παιρνουμε" ειπε χαρακτηριστικα ενω δεν παρελειψε να ριξει και την ρουκετα..., "θα πρεπει να συζητησουμε σοβαρα το 2013 το ενδεχομενο αναδιαρθρωσης".Μας οδηγειτε σε συλλογικη καταθλιψη, ειπε η κ.Παπανδρεου.Ο υπουργος Οικονομικων αντεδρασε εντονα λεγοντας οτι..., "αναδιαρθρωση αποκλειεται να γινει".Πολλοι βουλευτες υπερασπιστηκαν τον κ. Παπακωνσταντινου σε ο,τι αφορα την αντιθεση του σε ενδεχομενη αναδιαρθρωση χρεους, ωστοσο προ ημερων ο Μιμης Ανδρουλακης προτεινε ευθεως μια σχεδιασμενη αναδιαρθρωση τωρα και μετα απο μια σκληρη διαπραγματευση παρα μια που θα επιβληθει σε ευλογο χρονο απο τους δανειστες μας και χωρις διαπραγματευση.
Παντως δεν ειναι λιγες κι οι φωνες εκεινων, τεχνοκρατες καθολα εγκυροι εντος κι εκτος Ελλαδας, που στεκονται υπερμαχοι της αναδιαρθρωσης χρεους.Οι φημες υποστηριζουν πως ο Τζωρτζ Σορος που συναντησε προ ημερων τον Πρωθυπουργο εκανε αναλογη προταση.Δεν ειναι δε τυχαιο πως κατοχοι ελληνικων ομολογων προχωρουν απο μονοι τους σε κουρεμα της ταξεως του 30 με 35%...!!!

ΥΓ.Αυτη η λεξη αναδιαρθρωση τι απαισιος γλωσσοδετης.
ΥΓ2.Τι κουραστικο κειμενο!
ΥΓ3.Παντως, οι τρεις τελιτσες και τα τρια θαυμαστικα το κανουν να μοιαζει πρωτοποριακο!
ΥΓ4.Ο Γιωργος (και ο Παπανδρεου και ο Παπακωνσταντινου και ο Σορος) ειναι πονηρος και αυτα που λεει μην τα τρως.
ΥΓ5.Η Αυριανη δεν εχει group στο facebook.Τι περιεργο...

CULT ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ

Η εφημεριδα Αυριανη (θα 'πρεπε να λεγεται Χθεσινη) μοιαζει με γερο 80 ή 90 χρονων που ασχολειται με την πολιτικη ζωη της χωρας και συνηθως γκρινιαζει και μιζεριαζει.Ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση εχει λογους παραπανω να το κανει.Ωστοσο, αυτος ο γερος δε σημαινει πως με οσα λεει εχει αδικο.Πολλα απο αυτα ειναι αληθεια.Ειναι πραγματα που μπορει να τα σκεφτεται και ενας 20χρονος ή ενας 30χρονος που ασχολειται με τα πολιτικα.Ειδικα αυτοι των παραταξεων στα πανεπιστημια, ο λογος τους δε διαφερει και πολυ απο το λογο που εκφερουν οι γεροι.Και επειδη ειναι 90 χρονων ενας ανθρωπος δε σημαινει οτι δε μετραει ο λογος του.Απλα οπως και να το κανουμε ειναι...γεροντιστικος, μιζερος αλλα αυτο δεν αναιρει την αληθεια του ή ψηγματα αυτης.Εξαλλου, οι γεροι μπορει να μην ξερουν το facebook και το twitter, αλλα εχουν να σου πουν ιστοριες απο την Κατοχη, τον Εμφυλιο και αλλα τοσα που εμεις δεν τα ζησαμε.
Το παρακατω αρθρο βλεπει με απαισιοδοξη ματια την παρουσα φαση της οικονομιας και της πολιτικης διαχειρισης αυτης.Αν η δημοσιογραφια ηταν τεχνη, αυτο το ανυπογραφο αρθρο θα μπορουσε να θεωρηθει cult.Ειναι ενα χαρακτηριστικο αρθρο αντικαθεστωτικης δημοσιογραφιας.Ή μηπως απλα λεει τα πραγματα ως εχουν; Ειναι αυτο το αρθρο υπερβολικο ή οχι; Μεγεθυνει το προβλημα ή οχι; Ειναι οντως ανεξαρτητη πολιτικη εφημεριδα η Αυριανη; Παντως οπως φαινεται ειναι γεματη με τετοια αρθρα.Αν τη διαβαζει καποιος καθε μερα, θα τα βλεπει ολα μαυρα ή εστω ασπρομαυρα οπως ειναι και η εφημεριδα.Μονο μια κοκκινη γραμμη υπαρχει κατω απο τον τιτλο Αυριανη.Τραβαω λοιπον σε ολα μια κοκκινη γραμμη...Ισως αυτη η γραμμη συμβολιζει την ελπιδα οτι αυριο τα πραγματα θα ειναι καλυτερα.Ισως, αυριο οπως λεγεται και η ταινια.
Ιδου λοιπον το αρθρο :

Η ακολουθουμενη οικονομικη πολιτικη ειναι περα εως περα αναποτελεσματικη κι αδιεξοδη.Ενα χρονο απο τοτε που αποφασιστηκε κι εφαρμοζεται, η πορεια των οικονομικων μεγεθων δειχνει οτι οι θυσιες των Ελληνων πολιτων δεν απεδωσαν τα αρχικως υπολογισθεντα αποτελεσματα.Το ελλειμα ουδολως μειωνεται και το δημοσιο χρεος συσσωρευεται και γιγαντωνεται.
Πρωθυπουργος και κυβερνηση βρισκονται μπροστα σε εναν γορδιο δεσμο.Κι οπως η ιστορια διδασκει δεν λυνεται...!!! Κοβεται...!!!
Η πολιτικη του μνημονιου, με την αλλεπαλληλη μειωση μισθων και συνταξεων σε συνδυασμο με την υπερβολικη φορολογηση οδηγησε με τη σειρα της σε χαμηλη καταναλωση, σε μειωση του εισπραττομενου ΦΠΑ, σε μειωση εισοδηματος των επαγγελματιων και κατ' επεκταση και σε μειωση της φοροδοτικης τους ικανοτητας, σε απολυσεις προσωπικου και σε λουκετα στην αγορα.Τα μειωμενα εισοδηματα σε συνδυασμο με την καλπαζουσα ανεργια οδηγησαν σε μειωση των εισπραττομενων ασφαλιστικων εισφορων με επιπλεον αποτελεσμα τη γιγαντωση των ηδη υπαρκτων μεγαλων ασφαλιστικων ελλειματων.Το κυνηγι της φορο και εισφοροδιαφυγης σε αγορα ασφυκτιουσα οδηγησαν σε ενα νεο κυμα φορο κι εισφοροδιαφυγης με αποτελεσμα η κεντρικη διοικηση να χρεωνει λογιστικα τους μη δυναμενους να εισφερουν-ειτε ειναι φυσικα, ειτε νομικα προσωπα- και στο τελος να μην ειναι δυνατον ουτε καν να υπαρξει ενας επακριβης λογιστικος απολογισμος στο κεντρικο ταμειο του κρατους.Ειναι οχι απλα και μονον η υφεση αλλα η περιδινηση της υφεσης.Δηλαδη, ο αρνητικος φαυλος κυκλος στον οποιο περιπιπτει ενα κρατος και μια κοινωνια εξαιτιας της εμμονης σε μια εξαρχης λανθασμενη οικονομικη πολιτικη.
Τα οικονομικα μεγεθη ειναι οντως αποκαρδιωτικα.Ο τρεχων προυπολογισμος με τα εν εξελιξει βαρια περιοριστικα μετρα και τις δυσβαστακτες θυσιες εκτιμουσε ενα ελλειμμα της ταξεως του 8,4 %.Οι μετρησεις το ανεβαζουν στο 10,6 % δηλαδη υπερβαση κατα 2 και πλεον μοναδες επι του ΑΕΠ.Η εν λογω υπερβαση προσμετρουμενη σε αριθμους σημαινει περι τα 4 και πλεον δις ευρω τα οποια ουδεις εκ των αρμοδιων κυβερνωντων δυναται με ακριβεια να πει πως κι απο που θα εισπραχθουν...και ποιος θα (ξανα) πληρωσει τον λογαριασμο.
Ενα χρονο μετα την υπογραφη του μνημονιου, η κυβερνηση βρισκεται κυριολεκτικα με την πλατη στον τοιχο.Εαν η κυβερνηση του Κωστα Καραμανλη εγκαλειται για μια δυσκολα διαχειρισιμη δημοσιονομικη κριση που κληροδοτησε στην κυβερνηση του Γιωργου Παπανδρεου, η κυβερνηση του Γιωργου Παπανδρεου εγκαλειται γιατι μετετρεψε την δημοσιονομικη κριση που κληρονομησε σε κριση χρεους.Περαν της δανειακης συμβασης, την οποια πρωθυπουργος και υπουργος Οικονομικων απνευστι υπεγραψαν κι εκτοτε αδιαλειπτως υπερασπιζονται με δογματικη ακριβεια, ουδεις φροντισε να συνταξει ενα εθνικο σχεδιο εξοδου απο την οικονομικη κριση.Περαν αυτου, οι συνεχιζομενες δεσμευσεις προς τους δανειστες μας κρινονται τοσο αφελεις και εξωπραγματικες με αποτελεσμα να μην πειθουν ουτε καν τους πιο καλοπροαιρετους εξ αυτων.Η υποσχεση για εκποιηση ή εστω απλη αξιοποιηση ακινητης δημοσιας περιουσιας αξιας 50 δισ.ευρω σε τακτο χρονικο διαστημα, εγινε αφ ενος μεν χωρις να γνωριζει η κεντρικη κυβερνηση ποια επακριβως ειναι τα εν λογω ακινητα κι αφ ετερου να υπολογιζεται αυθαιρετα η αξια αυτων σε περιοδο υφεσης οταν οι τιμες πεφτουν γεωμετρικως αναλογα με τα ποσοστα της υφεσης...!!!
Τουτων ολων δοθεντων, η κυβερνηση εκτος απο την οικονομικη κριση καλειται να υπερβει και την πολιτικη συγχυση μεσα στην οποια ημερα με την ημερα ολοενα και πιο βαθια εμπιπτει.Με αλλα λογια, πιο δυσκολη απο την οικονομικη κριση αναδεικνυεται η δημοσια παραδοχη των κυβερνωντων της πληρους αποτυχιας της ακολουθουμενης οικονομικης πολιτικης τους.
Ο Πρωθυπουργος Γιωργος Παπανδρεου μαζι με τον επι τον οικονομικων υπουργο Γιωργο Παπακωνσταντινου εχουν αναλαβει την υποχρεωση εναντι της τροικας να εφαρμοσουν εξαιρετικα δυσαρεστα οικονομικα και κοινωνικα μετρα.Κυριο επιχειρημα τους ειναι οτι πρωτιστα πρεπει να αποδειξει η Ελλαδα οτι τιμα τις δανειακες της συμβασεις με στοχο παντα να πεισει τις αγορες.Απο την αλλη πλευρα ομως βρισκονται πολλοι κορυφαιοι υπουργοι και ιστορικα στελεχη του κυβερνωντος κομματος οι οποιοι εκτιμουν οτι η κυβερνηση δεν εχει τις αναγκαιες και απαραιτητες πολιτικες εφεδρειες για να συνεχισει την εφαρμογη της πολιτικης του μνημονιου.Οι δημοσκοπησεις της προηγουμενης Κυριακης δειχνουν οτι το ΠΑΣΟΚ διατηρει μεν μικρο εκλογικο προβαδισμα εναντι της νεας Δημοκρατιας, το οποιο ομως γινεται οριακο στη συγκριση μεταξυ του πρωθυπουργου και του αρχηγου της αξιωματικης αντιπολιτευσης οταν μεχρι προτινος το κυβερνων κομμα εδειχνε δημοσκοπικα κυριαρχο.Οι επιτελεις των μεγαρων Μαξιμου και Ιπποκρατους προβληματιζονται τα μεγιστα για την ενδεχομενη στροφη που μπορει να υπαρξει στην ελληνικη κοινωνια μετα και τα αναμενομενα νεα αντιδημοτικα μετρα.Ηδη τα μηνυματα αναδεικνυουν μια καθετη λαικη αντιδραση κατα της κυβερνητικης πολιτικης και των βασικων εκφραστων της.
Ο υπουργος Οικονομικων στο ΚΤΕ οικονομικων του ΠΑΣΟΚ προχθες βρεθηκε αντιμετωπος με τις σφοδρες αντιδρασεις των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ για την πολιτικη που ακολουθει.Η πρωην υπουργος Βασω Παπανδρεου ηταν πιο σαφης."Ολο λεμε οτι δεν θα παρουμε νεα μετρα και ολο παιρνουμε" ειπε χαρακτηριστικα ενω δεν παρελειψε να ριξει και την ρουκετα..., "θα πρεπει να συζητησουμε σοβαρα το 2013 το ενδεχομενο αναδιαρθρωσης".Μας οδηγειτε σε συλλογικη καταθλιψη, ειπε η κ.Παπανδρεου.Ο υπουργος Οικονομικων αντεδρασε εντονα λεγοντας οτι..., "αναδιαρθρωση αποκλειεται να γινει".Πολλοι βουλευτες υπερασπιστηκαν τον κ. Παπακωνσταντινου σε ο,τι αφορα την αντιθεση του σε ενδεχομενη αναδιαρθρωση χρεους, ωστοσο προ ημερων ο Μιμης Ανδρουλακης προτεινε ευθεως μια σχεδιασμενη αναδιαρθρωση τωρα και μετα απο μια σκληρη διαπραγματευση παρα μια που θα επιβληθει σε ευλογο χρονο απο τους δανειστες μας και χωρις διαπραγματευση.
Παντως δεν ειναι λιγες κι οι φωνες εκεινων, τεχνοκρατες καθολα εγκυροι εντος κι εκτος Ελλαδας, που στεκονται υπερμαχοι της αναδιαρθρωσης χρεους.Οι φημες υποστηριζουν πως ο Τζωρτζ Σορος που συναντησε προ ημερων τον Πρωθυπουργο εκανε αναλογη προταση.Δεν ειναι δε τυχαιο πως κατοχοι ελληνικων ομολογων προχωρουν απο μονοι τους σε κουρεμα της ταξεως του 30 με 35%...!!!

ΥΓ.Αυτη η λεξη αναδιαρθρωση τι απαισιος γλωσσοδετης.
ΥΓ2.Τι κουραστικο κειμενο!
ΥΓ3.Παντως, οι τρεις τελιτσες και τα τρια θαυμαστικα το κανουν να μοιαζει πρωτοποριακο!
ΥΓ4.Ο Γιωργος (και ο Παπανδρεου και ο Παπακωνσταντινου και ο Σορος) ειναι πονηρος και αυτα που λεει μην τα τρως.
ΥΓ5.Η Αυριανη δεν εχει group στο facebook.Τι περιεργο...

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΤΕΦΑΝΟΣ AND THE PLAYER

Περιοδικο Player Δεκεμβριος 2010

Starbucks, Nike, Apple, Gap, Ford Motor...αυτες κι αλλες τεραστιες αμερικανικες εταιρειες επενδυουν στη νεα μεγαλη δυναμη, την Κινα, η οικονομια της οποιας, οπως διαβαζω στο περιοδικο Player, αναμενεται φετος να καταγραψει τριπλασιο βαθμο αναπτυξης απ' ο,τι αυτη των ΗΠΑ, αποδεικνυοντας οτι δεν ειναι μια φουσκα, οπως ελεγαν μερικοι ηλιθιοι και επιπολαιοι οικονομικοι αναλυτες.Οι αμερικανοι κολοσσοι βλεπουν τα κερδη να αυξανονται αλματωδως, ενω η Κινα χαρη στα αμερικανικα προιοντα παει να ξεπερασει τις ΗΠΑ και να γινει η νεα υπερδυναμη.Αντιφατικο ε; Υπαρχουν βεβαια κι αυτοι που προσπαθουν να αναχαιτισουν την αμερικανικη κυριαρχια, ακολουθωντας πολιτικη που προωθει την "ενδογενη καινοτομια", αλλα το μεγαλο ψαρι τρωει παντα το μικρο, ακομα κι αν δεν λες την Κινα μικρο ψαρι.
Η παγκοσμιοποιηση ομως δεν καταφερνει να κανει τα εθνη να χασουν τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα τους.Γυρναω σελιδα και διαβαζω για το savoir faire οσων θελουν να κανουν business στην Ιαπωνια.Τα meeting στην Ιαπωνια ξεκινανε παντα με ανταλλαγη επαγγελματικων καρτων, τελετουργικο που ονομαζεται meishi kokan.Πρεπει λοιπον να πιασεις την καρτα με τα δυο σου χερια και να τη διαβασεις προσεχτικα.Οι γεροι Γιαπωνεζοι χαιρουν του απολυτου σεβασμου και μην τυχον και διαφωνησεις μαζι τους.Στα meetings οι Γιαπωνεζοι ειναι πολυ ψυχροι κι ανεκφραστοι και οταν καποιος παιρνει το λογο κλεινουν τα ματια για να δωσουν προσοχη σε αυτα που λεει.Επισης ειναι του ομαδικου πνευματος, μισουν τον ανταγωνισμο και τις συγκρουσεις και ειναι απολυτα πιστοι στα ραντεβου τους.
Dogan εναντιον Erdogan.Ο πανισχυρος ομιλος ΜΜΕ της Τουρκιας δε φοβαται την κυβερνηση και της τα χωνει μεσα απο τα καναλια, τις εφημεριδες και τα περιοδικα που διαθετει, πληρωνοντας κυριολεκτικα τις συνεπειες, αφου ο Ερντογαν τα παιρνει στο κρανιο με τη σκληρη κριτικη που του ασκουν τα mainstream τουρκικα media και επιβαλει γερα προστιμα, αρνουμενος μαλιστα οτι εχει πολιτικη σκοπιμοτητα αυτη του η κινηση που καταργει ουσιαστικα το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου και χρησιμοποιει τη δικαιολογια οτι το κανει για να τιμωρηθουν οι φορολογικες ατασθαλιες του ομιλου...Και μετα θελουν να μπουν στην Ευρωπαικη Ενωση...
Διαβασα και για τη Λεσχη Bilderberg, την υπαρξη της οποιας αγνοουσα παντελως.Η Λεσχη αυτη γυρω απο την οποια εχουν αναπτυχθει ενα σωρο συνωμοτικες θεωριες, ιδρυθηκε το 1954 και πραγματοποιει καθε χρονο συναντηση των μελων της και σ' αυτην συμμετεχουν κορυφαιες προσωπικοτητες της παγκοσμιας πολιτικης και οικονομικης ζωης, οπως λεει το περιοδικο.Υποτιθεται οτι συζητανε για σοβαρα οικονομικα θεματα αλλα ουσιαστικα ολα γινονται κεκλεισμενων των θυρων και τιποτα δεν αφηνεται να διαρρευσει.Επομενο δεν ειναι μετα να οργιαζουν οι φημες και τα σεναρια; Ακομα κι εγω που δεν ειμαι συνωμοσιολογος, μου περασε απο το μυαλο η μαλλον αφελης και ακραια συναμα (i hate this word) σκεψη, μπας και οι Bilderbergers "κατασκευασαν" και διαχειριζονται ως τωρα την παγκοσμια οικονομικη κριση, μεθοδευμενα και υπουλα...Απο Ελληνες εχουν συμμετασχει, οπως βλεπετε και πανω στη φωτογραφια, μεταξυ αλλων η Ντορα Μπακογιαννη, ο Αλογοσκουφης και η Αννα Διαμαντοπουλου.
Διαβασα, τελος, για τους κουρεις, ειδος προς εξαφανιση σημερα, που ηταν λεει πολυ σπουδαιες περσονες τα παλια χρονια, αφου οι πρωτογονοι ανθρωποι ηταν τοσο δεισιδαιμονες που πιστευαν οτι τα κακα πνευματα εισβαλουν στο σωμα μεσω των μαλλιων και ετσι οι κουρεις ηταν αυτοι που ειχαν την ικανοτητα να τα ξορκισουν...Ελεος; Ελεος! Αν και τωρα που το σκεφτομαι, τα κακα πνευματα παιζει να εισβαλουν στους μεταλλαδες...και οταν πας στρατο λυτρωνεσαι...εξαλλου τα κακα πνευματα μπορει και να φανουν χρησιμα, βλεπε Einstein.Εκτος αυτου, το ξυρισμενο look εγινε της μοδας οταν το επεβαλε ο Μεγας Αλεξανδρος τον 3ο αιωνα π.Χ. για τις αναγκες του πολεμου.Αυτο γιατι οι σιχαμενοι οι Περσες γραπωναν τους καημενους τους Μακεδονες απο τις γενειαδες τους, τους εριχναν απο τα αλογα και τους τρυπουσαν με το δορυ.Οι κουρεις ηταν vip και στην αρχαια Ρωμη αφου μεχρι και και αγαλμα στηθηκε προς τιμην του πρωτου κουρεα της Ρωμης.Μετα οταν εγινε αυτοκρατορας ο βρωμιαρης ο Αδριανος, η γενειαδα εγινε παλι της μοδας, αφου το προσωπο του ηταν γεματο ουλες και ελιες, περισσοτερες κι απ' αυτες του Σημιτη.Μετα ηρθε ο chic Καισαρας και παλι οι κουρεις βρηκαν δουλεια.Ναι σωστα καταλαβατε, οι ηγετες διαμορφωνας τις τασεις της μοδας.Οι κουρεις στο Μεσαιωνα αναλαμβαναν και ιατρικα καθηκοντα, εκαναν και τους οδοντιατρους ακομα! Τι κι αν δεν ειχαν τις απαραιτητες επιστημονικες γνωσεις, η πελατεια ηταν τεραστια.Και οπως θα ξερετε, τα παλια χρονια οι ανδρες επισκεπτονταν συχνα τον κουρεα και μεταξυ τους αναπτυσοταν μια ιδιαιτερα στενη σχεση με τον πελατη να εκμυστηρευεται πολυ προσωπικα θεματα στον κουρεα.Θυμηθηκα την παρασταση με το Λευτερη Βογιατζη, το υστατο σημερα και διαβασα συνεντευξη του στη lifo οπου και μιλαει για την παρασταση : http://www.lifo.gr/mag/features/1803.

fb code : Jacksonville nostrums

ΣΤΕΦΑΝΟΣ AND THE PLAYER

Περιοδικο Player Δεκεμβριος 2010

Starbucks, Nike, Apple, Gap, Ford Motor...αυτες κι αλλες τεραστιες αμερικανικες εταιρειες επενδυουν στη νεα μεγαλη δυναμη, την Κινα, η οικονομια της οποιας, οπως διαβαζω στο περιοδικο Player, αναμενεται φετος να καταγραψει τριπλασιο βαθμο αναπτυξης απ' ο,τι αυτη των ΗΠΑ, αποδεικνυοντας οτι δεν ειναι μια φουσκα, οπως ελεγαν μερικοι ηλιθιοι και επιπολαιοι οικονομικοι αναλυτες.Οι αμερικανοι κολοσσοι βλεπουν τα κερδη να αυξανονται αλματωδως, ενω η Κινα χαρη στα αμερικανικα προιοντα παει να ξεπερασει τις ΗΠΑ και να γινει η νεα υπερδυναμη.Αντιφατικο ε; Υπαρχουν βεβαια κι αυτοι που προσπαθουν να αναχαιτισουν την αμερικανικη κυριαρχια, ακολουθωντας πολιτικη που προωθει την "ενδογενη καινοτομια", αλλα το μεγαλο ψαρι τρωει παντα το μικρο, ακομα κι αν δεν λες την Κινα μικρο ψαρι.
Η παγκοσμιοποιηση ομως δεν καταφερνει να κανει τα εθνη να χασουν τα ιδιαιτερα χαρακτηριστικα τους.Γυρναω σελιδα και διαβαζω για το savoir faire οσων θελουν να κανουν business στην Ιαπωνια.Τα meeting στην Ιαπωνια ξεκινανε παντα με ανταλλαγη επαγγελματικων καρτων, τελετουργικο που ονομαζεται meishi kokan.Πρεπει λοιπον να πιασεις την καρτα με τα δυο σου χερια και να τη διαβασεις προσεχτικα.Οι γεροι Γιαπωνεζοι χαιρουν του απολυτου σεβασμου και μην τυχον και διαφωνησεις μαζι τους.Στα meetings οι Γιαπωνεζοι ειναι πολυ ψυχροι κι ανεκφραστοι και οταν καποιος παιρνει το λογο κλεινουν τα ματια για να δωσουν προσοχη σε αυτα που λεει.Επισης ειναι του ομαδικου πνευματος, μισουν τον ανταγωνισμο και τις συγκρουσεις και ειναι απολυτα πιστοι στα ραντεβου τους.
Dogan εναντιον Erdogan.Ο πανισχυρος ομιλος ΜΜΕ της Τουρκιας δε φοβαται την κυβερνηση και της τα χωνει μεσα απο τα καναλια, τις εφημεριδες και τα περιοδικα που διαθετει, πληρωνοντας κυριολεκτικα τις συνεπειες, αφου ο Ερντογαν τα παιρνει στο κρανιο με τη σκληρη κριτικη που του ασκουν τα mainstream τουρκικα media και επιβαλει γερα προστιμα, αρνουμενος μαλιστα οτι εχει πολιτικη σκοπιμοτητα αυτη του η κινηση που καταργει ουσιαστικα το δικαιωμα της ελευθεριας του λογου και χρησιμοποιει τη δικαιολογια οτι το κανει για να τιμωρηθουν οι φορολογικες ατασθαλιες του ομιλου...Και μετα θελουν να μπουν στην Ευρωπαικη Ενωση...
Διαβασα και για τη Λεσχη Bilderberg, την υπαρξη της οποιας αγνοουσα παντελως.Η Λεσχη αυτη γυρω απο την οποια εχουν αναπτυχθει ενα σωρο συνωμοτικες θεωριες, ιδρυθηκε το 1954 και πραγματοποιει καθε χρονο συναντηση των μελων της και σ' αυτην συμμετεχουν κορυφαιες προσωπικοτητες της παγκοσμιας πολιτικης και οικονομικης ζωης, οπως λεει το περιοδικο.Υποτιθεται οτι συζητανε για σοβαρα οικονομικα θεματα αλλα ουσιαστικα ολα γινονται κεκλεισμενων των θυρων και τιποτα δεν αφηνεται να διαρρευσει.Επομενο δεν ειναι μετα να οργιαζουν οι φημες και τα σεναρια; Ακομα κι εγω που δεν ειμαι συνωμοσιολογος, μου περασε απο το μυαλο η μαλλον αφελης και ακραια συναμα (i hate this word) σκεψη, μπας και οι Bilderbergers "κατασκευασαν" και διαχειριζονται ως τωρα την παγκοσμια οικονομικη κριση, μεθοδευμενα και υπουλα...Απο Ελληνες εχουν συμμετασχει, οπως βλεπετε και πανω στη φωτογραφια, μεταξυ αλλων η Ντορα Μπακογιαννη, ο Αλογοσκουφης και η Αννα Διαμαντοπουλου.
Διαβασα, τελος, για τους κουρεις, ειδος προς εξαφανιση σημερα, που ηταν λεει πολυ σπουδαιες περσονες τα παλια χρονια, αφου οι πρωτογονοι ανθρωποι ηταν τοσο δεισιδαιμονες που πιστευαν οτι τα κακα πνευματα εισβαλουν στο σωμα μεσω των μαλλιων και ετσι οι κουρεις ηταν αυτοι που ειχαν την ικανοτητα να τα ξορκισουν...Ελεος; Ελεος! Αν και τωρα που το σκεφτομαι, τα κακα πνευματα παιζει να εισβαλουν στους μεταλλαδες...και οταν πας στρατο λυτρωνεσαι...εξαλλου τα κακα πνευματα μπορει και να φανουν χρησιμα, βλεπε Einstein.Εκτος αυτου, το ξυρισμενο look εγινε της μοδας οταν το επεβαλε ο Μεγας Αλεξανδρος τον 3ο αιωνα π.Χ. για τις αναγκες του πολεμου.Αυτο γιατι οι σιχαμενοι οι Περσες γραπωναν τους καημενους τους Μακεδονες απο τις γενειαδες τους, τους εριχναν απο τα αλογα και τους τρυπουσαν με το δορυ.Οι κουρεις ηταν vip και στην αρχαια Ρωμη αφου μεχρι και και αγαλμα στηθηκε προς τιμην του πρωτου κουρεα της Ρωμης.Μετα οταν εγινε αυτοκρατορας ο βρωμιαρης ο Αδριανος, η γενειαδα εγινε παλι της μοδας, αφου το προσωπο του ηταν γεματο ουλες και ελιες, περισσοτερες κι απ' αυτες του Σημιτη.Μετα ηρθε ο chic Καισαρας και παλι οι κουρεις βρηκαν δουλεια.Ναι σωστα καταλαβατε, οι ηγετες διαμορφωνας τις τασεις της μοδας.Οι κουρεις στο Μεσαιωνα αναλαμβαναν και ιατρικα καθηκοντα, εκαναν και τους οδοντιατρους ακομα! Τι κι αν δεν ειχαν τις απαραιτητες επιστημονικες γνωσεις, η πελατεια ηταν τεραστια.Και οπως θα ξερετε, τα παλια χρονια οι ανδρες επισκεπτονταν συχνα τον κουρεα και μεταξυ τους αναπτυσοταν μια ιδιαιτερα στενη σχεση με τον πελατη να εκμυστηρευεται πολυ προσωπικα θεματα στον κουρεα.Θυμηθηκα την παρασταση με το Λευτερη Βογιατζη, το υστατο σημερα και διαβασα συνεντευξη του στη lifo οπου και μιλαει για την παρασταση : http://www.lifo.gr/mag/features/1803.

fb code : Jacksonville nostrums

ΣΤΕΦΑΝΟΣ AND THE PEOPLE

Η Ελενα Κατριτση που παρουσιαζε το prive στο mega πριν καποια χρονια και τωρα περναει απαρατηρητη με την εκπομπη της Προσωπικα στη NET, λεει για τους 6 μηνες ανασφαλειας και αβεβαιοτητας μεχρι την ανακοινωση της ανανεωσης της εκπομπης της (τι τραβανε κι αυτες οι παρουσιαστριες...), για το ατυχημα του γιου της που την εκανε να σκεφτει ποσο ευκολα μπορουν να ανατραπουν τα δεδομενα και πως ηταν ο,τι χειροτερο εχει ζησει, λεει οτι αναθεωρησε τις σχεσεις της, οτι ξεπερασε τα ορια της, αφου οπως λεει, αν δε βρεθεις σε μια δυσκολη κατασταση δεν ξερεις ποτε ποσα μπορεις να αντιμετωπισεις.Ειπε ακομα οτι με τον εαυτο της ειναι αυστηρη, οτι μπορει να αδικησε καποιους αθελα της, οτι απο τα λαθη μαθαινεις, οτι δε μετανιωνει για τιποτα και ολα αυτα τα γνωστα κλισε που ομως δεν παυουν να ειναι αληθειες και να δινουν ενιοτε νοημα στη ζωη μας ή να μας βοηθουν να σκεφτομαστε αλλιως.
Ειναι ομως κατι αλλα κλισε σε συνεντευξεις που σιχαινεσαι να διαβαζεις.Γιατι το θεμα ειναι και ποιος τα λεει τα κλισε, αν τα εννοει και τι σκοπους εχει.Ενας αθλιος τυπακος ονοματει Κωνσταντινος Γαλανος, ενας παρακατιανος αοιδος, που προσπαθει κι αυτος να ανεβασει εστω και λιγο τις μετοχες του, να αποκτησει εστω και λιγη αναγνωρισιμοτητα, ειναι αυτος που τα gossip περιοδικα τον θελουν γκομενο της Φουρειρα.Και οι δυο τους δεν επιβεβαιωνουν τιποτα, παιζωντας συνειδητα το ηλιθιο παιχνιδι της δημοσιοτητας.Οσα λεει ειναι το λιγοτερο γελοια : "Αν με γνωριζες πριν απο ενα χρονο, θα καταλαβαινες τι ξεροκεφαλος ανθρωπος ειμαι και τι εμμονη εχω με το να κραταω μακρυα απο τα φωτα της δημοσιοτητας την προσωπικη μου ζωη".Σιγα ρε φιλε, ποιος εισαι που θα πεφτουν πανω σου τα φωτα; Ελεος! Και συνεχιζει στο ιδιο μοτιβο για το ιδιο ανουσιο θεμα. "Στην εκπομπη της Λαμπιρη δεν ειπα οτι ειμαστε μαζι, ειπα οτι και οι δυο ειμαστε σε καλη φαση και δε νομιζω οτι αφησα να εννοηθει τιποτα αλλο". Θα σου πω οτι ειμαι πολυ καλα και δεν θελω να αναφερομαι στα προσωπικα μου".Και τωρα το πιο αστειο.Κρατηθειτε! "Ειμαι ενας καλλιτεχνης που ηρθα για να μεινω στο χωρο και δεν θελω να μιλανε για τη ζωη μου, θελω να ασχολουνται με τη δουλεια μου".Αχαχαχα!
Παμε τωρα στον Ηλια Μαμαλακη που εδειξε εναν πολυ κακο και επικριτικο εαυτο στο top chef, καμια σχεση με τον καλο χοντρουλη που ξεραμε δηλαδη.Εδωσε εξηγηση για τα χαμηλα νουμερα της εκπομπης, οτι ευθυνεται η "λιγο βαρια ατμοσφαιρα".Τι λιγο; Αυτο ηταν χειροτερο απο το Νησι.Και γιατι δεν ειπε ή δε σκεφτηκε να πει οτι ο κοσμος δεν το βλεπε επειδη δεν τον ενδιαφερει η εξεζητημενη κουζινα, επειδη ηταν αντι-τηλεοπτικοι οι κριτες και αδιαφοροι οι παικτες αλλα και οτι η παρουσιαστρια ηταν υπερβολικη; Η ατακα της στο τρειλερ "Μαζευεις τα μαχαιρια σου, αποχωρεις απο το top chef " ηταν αρκετη για να σε απωθησει.Κατα τ' αλλα ο κυριος Μαμαλακης μιλησε για το χαμο της γυναικας του που του στοιχισε πολυ.Ειδε τη δουλεια σαν ενα τροπο να ξεχαστει, επιδιωκει να ειναι συνεχεια με κοσμο, σκεφτεται μονο τις καλες στιγμες του παρελθοντος.Δε μαγειρευει, επειδη οπως λεει η μαγειρικη ειναι αγαπη και δεν εχει με ποιον να τη μοιραστει.Μιλαει για τους φιλους που του σταθηκαν και αυτους που απομακρυνθηκαν, λεει οτι νιωθει την αναγκη να αφησει την ψυχη της γυναικας του να ηρεμησει και αποκαλυπτει τα σχεδια του για το μελλον.Παιδικα βιβλια, παιδικη παρασταση και ενα σπιτι σε ενα χωριο της Κρητης.
Αδιαφορη η συνεντευξη του Παναγιωτη Πετρακη για το επισης αδιαφορο just the 2 of us.Με τον παρακατιανο φτηνιαρη τρισαθλιο Λαμπη Λιβιερατο (τι απαισιο ονομα) δεν ασχολουμαι.Α να κι ο Μουρατιδης.Αυτος μαλιστα.Ειναι απο τους λιγους που τα λεει! Τα χωνει παλι στον Θεοφανους λεγωντας οτι γι' αυτον μουσικη ειναι μονο λεφτα, οτι ειναι εγωκεντρικος, οτι δεν ξερει τι λεει.Υπερασπιζεται τα talent shows αναφεροντας ολους αυτους που κανανε καριερα βγαινωντας απο 'κει.Νινο, Πετρελης κτλ.Απο tv βλεπει το Νησι και εβλεπε και το master chef.Επιτεθηκε και παλι στην Κορομηλα λεγωντας : "Μα τι σας εχει πιασει ολους σας με την τηλεοπτικη αποκατασταση της Ρουλας; Δεν χορτασατε τοσα χρονια το κιτσαριο της; Θελετε κι αλλο; Ουτε οι κομμωτριες δεν την θελουν πια! Χαχαχα! Σωστος ο Μουρατιδης αν και οι κομμωτριες μπορει να θεωρησουν ρατσιστικο αυτο το σχολιο.
Τελος συνεντευξη εδωσε και αυτος ο αθλιος γιος του Λιατσου που ειναι στην εκπομπη της Γερμανου και κανει τη γλαστρα.Ελπιζω να εχει καταλαβει οτι δεν κανει για τηλεοραση και οτι επειδη ειναι γιος γνωστου παρουσιαστη, δε σημαινει πως πρεπει να βγει κι αυτος στο γυαλι.Κι αν δεν το εχει καταλαβει αυτος, θα το 'χουν καταλαβει οι ιθυνοντες.Ειναι ελεεινο να βλεπω συνομιληκους μου να κανουν τη γλαστρα σε τετοιες εκπομπες, ενω θα μπορουσαν να εχουν ουσιαστικο ρολο και συμμετοχη σε κατι διαφορετικο.

fb code : iowans had