Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

TV WEEK

Η προηγούμενη βδομάδα στη μικρή οθόνη

Η εβδομάδα που μας πέρασε είχε πλούσιο μενού : μια μεγάλη αεροπορική τραγωδία που χάρισε ατέλειωτο τηλεοπτικό χρόνο αγωνίας, εικασιών και τηλεπορισμάτων με τη συνοδεία μουσικής θρίλερ, είχε την Ελεονώρα Μελέτη να παίρνει τη θέση της Νικολούλη, κάνοντας εκπομπή για εξαφανίσεις, είχε την απουσία της Μενεγάκη και τις εκπομπές να ασχολούνται με το αν γέννησε ή όχι, είχε καυγά Άδωνι-Παπαδάκη που έγινε viral, είχε το φινάλε της «Εκδρομής» και πολλά άλλα. Πάμε να τα δούμε :


Το θλιβερό γεγονός της μοιραίας πτήσης με τους 150 νεκρούς ήταν το δημοσιογραφικό θέμα της εβδομάδας που ήρθε δυστυχώς (προς το παρόν ελπίζουμε) να πάρει τη θέση στο γεγονός που απασχόλησε πολύ την τηλεόραση την προηγούμενη βδομάδα, το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Έτσι συμβαίνει στα μίντια. Το ένα θέμα έρχεται να επικαλύψει το άλλο. Εξαρτάται όμως κι από μας και από την τηλεόραση να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η υπόθεση Γιακουμάκη. Άλλωστε δεν έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα.

Με πολλούς παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια η 25η Μαρτίου στη μικρή οθόνη. Σε όλα τα κανάλια ανεξαιρέτως. Φέτος βέβαια, χορούς και τραγούδια είχαμε και εκτός των τηλεοπτικών πλατό, έξω στους δρόμους μετά την παρέλαση. Αυτό ήταν μια αφορμή να συζητήσουμε για τον σημαντικό ρόλο της παράδοσης σε ένα έθνος. Ευτυχώς, βλέπουμε ότι οι αντιδράσεις για τις εκδηλώσεις ήταν λίγες (υπήρχαν και αυτοί που «θα προτιμούσαν ροκ») και ευτυχώς η τηλεόραση, κάθε χρόνο τιμά τις παραδόσεις και φιλοξενεί σε όλες τις εκπομπές καλλιτέχνες από την παραδοσιακή μουσική.

Δεν είμαι τυφλός υποστηρικτής της παράδοσης, ούτε είμαι της άποψης «παράδοση για την παράδοση». Την παράδοση πρέπει να τη σεβόμαστε, αλλά να την βλέπουμε και με κριτικό μάτι. Όπως έχει πει και ο Σεφέρης «Δε μένω τυφλός στα ψεγάδια μας, αλλά έχω την ιδιοτροπία να πιστεύω στον εαυτό μας». Δυστυχώς έχουμε φτάσει στην εποχή που η παράδοση συνδέεται με αναχρονιστικές και συντηρητικές απόψεις. Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει να μπορεί να αναγνωρίζει και τα τυχόν αρνητικά γνωρίσματα της, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να απαξιώνει συνολικά τη συμβολή της, γιατί αυτό είναι ολέθριο λάθος, στο οποίο εμπίπτουν πολλοί ψευτοπροοδευτικοί. Πρόοδος χωρίς παράδοση δεν υπάρχει.

Αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη Βίκυ Φλέσσα που επέστρεψε πρόσφατα στους δέκτες μας με την εκπομπή «Στα άκρα» (ΝΕΡΙΤ). Με καλεσμένο τον καθηγητή Φιλολογίας Γιώργο Γιατρομανωλάκη, μίλησαν για την έννοια του έθνους, του ελληνισμού και της παράδοσης και αναφέρθηκαν σε σημαντικούς ποιητές και λογοτέχνες όπως ο Καβάφης, ο Σολωμός, ο Σεφέρης, ο Ελύτης, ο Βιζυηνός. Πολύ σωστά είπε η Βίκυ Φλέσσα ότι φτάσαμε δυστυχώς στην εποχή που η αγάπη για τη γλώσσα και την πατρίδα θεωρείται από πολλούς κάτι παρωχημένο και ότι εκφράζει ακραίες πολιτικές ομάδες. Όπως επίσης σωστά είπε ότι τα αρχαία ελληνικά πρέπει να γίνουν πιο αγαπητά στους μαθητές και να αλλάξει ο τρόπος διδασκαλίας τους στα σχολεία.


Άγριος καβγάς Παπαδάκη-Γεωργιάδη στο «Πρωινό». Κατάλαβες τι σου πα; Τι σου πα; Τι μου πες; Τι σου πα; Τι μου πες; «Σου πα μου πες» δηλαδή. Τον λόγο που μάλωσαν, φίλοι αναγνώστες, δεν τον κατάλαβα. Πάντως εκεί που «άναψε» ο καβγάς, έπεσε διαφημιστικό. Στο καλύτερο το κόβουν. Μετά από λίγο, και οι δυο κατέβασαν τους τόνους και όλα μέλι γάλα. Μου θύμισε τον καβγά Έφης Θώδη και Ρούλας Βροχοπούλου πριν μερικά χρόνια στον Αυτιά. «Τι προσφέρες εσύ στην κοινωνία Ρούλα;» η μία, «Εχεις τη μόρφωση που έχω εγώ; Τι ξέρεις να κάνεις να τραγουδάς στα βλάχικα και να γίνεσαι ρεζίλι;» η άλλη. «Βούλωσε το στόμα σου». Και μετά το διαφημιστικό, η Θώδη τραγουδούσε στη Ρούλα και αυτή της χαμογελούσε λέγοντας της «Μπράβο κούκλα μου». Ένα τέτοιο πράγμα έγινε και μεταξύ του παρουσιαστή και του βουλευτή, οι οποίοι γνωρίζονται, όπως είπαν 20 χρόνια. Καψούρα υπάρχει μεταξύ τους. Ο ένας έχει ανάγκη τον άλλον. Τι θα ήταν ο Παπαδάκης αν δεν είχε τον Άδωνι να βάζει τις φωνές πρωινιάτικο;

Και μπορεί να τον χάλασε τον Άδωνι που τον είπε «τον μεγαλύτερο κωλοτούμπα» ο Παπαδάκης, αλλά τελικά τα ξεκαθάρισαν. Ο Άδωνις δεν είναι κωλοτούμπας, αφού είναι πιστός μνημονιακός (δικά του λόγια) και ο Παπαδάκης πιστός αντιμνημονιακός. Τώρα πάντως πρέπει να καθιερωθεί ο όρος «θεσμικός».

Μπορεί να είναι πολύ λίγο καιρό στον αέρα, να είναι τέσσερις γυναίκες, κι όμως φαίνεται πως έχουν ήδη δέσει σαν ομάδα και το κυριότερο φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως ανταγωνισμός μεταξύ τους. Ο λόγος για τις «Γυναίκες» στο Ε, μια εκπομπή ήπιων τόνων, ένα μαγκαζίνο με ποικιλία θεμάτων, χωρίς εντάσεις, κουτσομπολιά και ίντριγκες. Βαρετά πράγματα δηλαδή. Πάντως, η Έλενα Παπαβασιλείου πρώτη φορά βγάζει τον πραγματικό της εαυτό, είναι χαλαρή, μιλάει αρκετά, μια κανονική παρουσιάστρια με τα όλα της.

Τέλειωσε τη Δευτέρα και η «Εκδρομή» στον ΑΝΤ1, μια σειρά που ξεκίνησε με μεγάλες προσδοκίες, σαν ένα δεύτερο «Νησί», αλλά τελικά δε σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Ωστόσο ήταν μια καλοδουλεμένη ελληνική παραγωγή, διαφορετική και ελπιδοφόρα. Στο τελευταίο επεισόδιο, λύθηκε το μυστήριο (η μητέρα του Μάρκου σκοτώθηκε πέφτοντας από τις σκάλες, πατώντας πάνω στο παιχνίδι που είχε αφήσει ο ίδιος δίπλα της). Το τέλος αυτό δίχασε τους τηλεθεατές, αφού πολλούς τους ικανοποίησε αλλά περισσότεροι το βρήκαν απότομο και περίμεναν κάτι πιο συνταρακτικό. Ωστόσο όλοι μίλησαν για μια πολύ καλή δουλειά.

Πάμε τώρα και σε μια παλιά κόντρα, αυτή ανάμεσα στον Άκη Πετρετζίκη και το Διονύση Αλέρτα. Ο τελευταίος βγήκε στα Καρντάσιανς και τελικά παραδέχτηκε πως το «άμπαλος τηλε-σεφ» πήγαινε στον Άκη, κάτι που δεν είχε παραδεχτεί σε προηγούμενες συνεντεύξεις του («γενικά μιλούσα»). Κι αυτό μετά από πίεση του Γρηγόρη. Τι παθαίνουν μερικοί και λένε κάτι και μετά τα μασάνε; Αν είσαι μάγκας και τα χώνεις, μετά μην το παίρνεις πίσω.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και η Αργυρώ Μπαρμπαρήγου, και είναι η πρώτη φορά που η τηλεσεφ μιλάει για κάποιο θέμα πέραν της μαγειρικής. Όπως είπε στο «Πρωινό» δεν θέλει να δικαιολογήσει τον Διονύση, τον οποίο γνωρίζει αρκετά χρόνια και τον θεωρεί κορυφαίο στο είδος του, αλλά είχε δίκιο που αντέδρασε. Ξεκαθάρισε όμως ότι ήταν λάθος χειρισμός του περιοδικού και όχι του Άκη, αλλά και ότι ο Διονύσης με τον τρόπο που μίλησε έχασε το δίκιο του. Ωραία τοποθετήθηκε. Μήπως να το καθιερώσει να σχολιάζει τις κόντρες της σόουμπιζ;

Στην Τατιάνα Στεφανίδου εμφανίστηκε η Βέφα Αλεξιάδου. Μπράβο της που έχει τη δύναμη και συνεχίζει παρά τις απανωτές απώλειες. Η θλίψη είναι ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της. Η πίστη στον Θεό της δίνει δύναμη και κουράγιο. Όπως είπε «Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να πίστευαν στον Θεό όπως πιστεύω. Ο κόσμος θα ήταν αλλιώτικος». Μεγάλο πράγμα να χάνεις το ένα σου παιδί μετά το άλλο και να μην κλονίζεται η πίστη σου στο Θεό. Δεν ξέρω για σας, εμένα θα κλονιζόταν.

Το 55% των αγνοούμενων παιδιών ηλικίας 13-18 ετών φεύγει από το σπίτι εξαιτίας κακών σχέσεων στην οικογένεια, σύμφωνα με έρευνα. Την πληροφορία αυτή, και πολλές άλλες μάθαμε στην εκπομπή Hashtag της Ελεονώρας Μελέτη που είχε αφιέρωμα στο Amber Alert. Σύμφωνα με την ψυχολόγο Γεωργία Σιδέρη, τα παιδιά έχουν τάση φυγής γιατί αδυνατούν να διαχειριστούν τις δυσκολίες της ζωής. Επίσης είπε ότι καλό είναι οι γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους και να μαθαίνουν που σερφάρουν και με ποιόν μιλάνε στο Διαδίκτυο, κοιτώντας το ιστορικό αναζήτησης. Όχι και τόσο καλή ιδέα. Έλεγχος ναι, παραβίαση προσωπικών δεδομένων όχι. Πάντως, η εκπομπή έχει εξαιρετικό αποτέλεσμα και είναι εντυπωσιακό πώς σε τόσο μικρό διάστημα γίνεται όλη αυτή η έρευνα.

Μετά το τέλος του αφιερώματος, στο live κομμάτι, η Ελεονώρα μίλησε με έναν από τους τότε ανήλικους, που ήταν στην ομάδα των νταήδων που σκότωσαν τον Άλεξ. Ο 20χρονος σήμερα Αλέξανδρος που ήταν με γυρισμένη την πλάτη στην εκπομπή αποκάλυψε ότι δέχεται συνέχεια την κοινωνική κατακραυγή παρότι ο ίδιος δηλώνει πως έχει ωριμάσει και μετανιώσει. Με αφορμή το θέμα των εξαφανίσεων, έγινε ένα κοινωνικό πείραμα που οργάνωση η εκπομπή και προκάλεσε σοκ. Ένα υποτιθέμενο εξαφανισμένο παιδί 11 χρονών ήταν ο πρωταγωνιστής για τον οποίο μοιράστηκαν φυλλάδια σε πλήθος κόσμου κι ενώ ήταν μπροστά στα μάτια τους, κανείς δεν τον αντιλήφθηκε. Στην εκπομπή συζητήθηκε και το θέμα του bullying και ειπώθηκε ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί για να οδηγηθεί ένα παιδί στην εξαφάνιση αλλά και ότι το bullying δεν περιορίζεται στον σχολικό εκφοβισμό, αλλά έχει πολλές μορφές, μέχρι και πολιτικές (βλέπε Τρόικα).

Με το θέμα του bullying ασχολήθηκε την ίδια ώρα, «απέναντι» από την Ελεονώρα και ο Αντώνης Σρόιτερ με την «Αυτοψία». Μια σοκαριστική εκπομπή όπου μίλησαν όχι μόνο θύματα αλλά και θύτες! Δεν πίστευαν οι τηλεθεατές στα μάτια τους όταν ένας νταής (τόσο μάγκας που είχε καλυμμένο πρόσωπο…) έλεγε ότι με την ομάδα του ασκούν βία σε αδύναμους και πως θα συνεχίσουν να το κάνουν γιατί το «γουστάρουν»!. Πιο μάγκας όμως είναι ο Μαυρίκιος Μαυρικίου που χωρίς να φοβάται βγήκε με το πρόσωπο του και αποκάλυψε όσα δύσκολα έχει βιώσει, τονίζοντας ότι ο διαδικτυακός εκφοβισμός είναι πολύ χειρότερος, γιατί δεν ξέρεις ποιος σου επιτίθεται.

Γέννησε ή δε γέννησε η Ελένη Μενεγάκη; Σε αντίθεση με το ίντερνετ, το οποίο για μερικά κλικαρίσματα παραπάνω, γέμισε ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις που ήθελαν την γνωστή παρουσιάστρια να έχει ήδη φέρει στον κόσμο το τέταρτο παιδί της, η τηλεόραση έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, αλλά φρόντισε να στείλει ένα κάρο δημοσιογράφους να παραμονεύουν έξω από το μαιευτήριο και να παίζει βίντεο με το θέμα με μουσική θρίλερ.

Την εβδομάδα αυτή, στην εκπομπή της Ελένης, την παρουσίαση ανέλαβαν οι συνεργάτες της εκπομπής, αλλά τα νούμερα δεν έπεσαν καθόλου.

Η Ρούλα Βροχοπούλου βγήκε στη Ναταλία Γερμανού και δήλωσε μετανιωμένη που έβγαινε στα κανάλια και κλαιγόταν για τον Αλβανό Φραν. Αποκάλυψε πως ο Φραν δεν ήταν παρά ένα…one night stand και δεν τον αγάπησε ποτέ. Ήξερε ότι τον ήθελε για τα λεφτά της και όπως τον εκμεταλλεύτηκε αυτός τον εκμεταλλεύτηκε και αυτή. Είπε ότι νιώθει ντροπή για όσα έκανε, ότι τα έκανε επειδή ένιωθε μοναξιά και ότι έπρεπε να υπολογίσει το παιδί της. Η πρώην παίκτρια του The Wall βρήκε παρηγοριά στα αδέσποτα ζώα και δήλωσε για εκατοστή φορά ότι ήταν η τελευταία φορά που βγαίνει στην τηλεόραση. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται να το εννοούσε.

Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

-Αναγκάστηκα να βάψω τα χέρια μου με αίμα.
-Γιατί; Σου τελείωσε το μανό;
Από «Μάνα Χ ουρανού» Mega


ΤΟ FAIL ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Bullying- Η νέα μαστίχα (Χίου;)
Από την εκπομπή «Στα καλά καθούμενα» Epsilon







2 σχόλια:

  1. According to Stanford Medical, It is in fact the one and ONLY reason this country's women get to live 10 years longer and weigh 42 pounds less than us.

    (By the way, it is not about genetics or some secret exercise and absolutely EVERYTHING to do with "HOW" they eat.)

    BTW, I said "HOW", and not "WHAT"...

    Click this link to discover if this easy questionnaire can help you find out your real weight loss potential

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστούμε για όλα Δρ Έλεν! Αφού επικοινώνησα μαζί σας για να με βοηθήσετε να σταματήσω να χωρίζω τον σύζυγό μου, ο σύζυγός μου σταμάτησε να υποβάλλει έγγραφα διαζυγίου και τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Όπως είπες, ακυρώθηκε όλη η διαδικασία του διαζυγίου, η κακιά γυναίκα που δημιούργησε προβλήματα στον γάμο μου άφησε τον άντρα μου και τώρα είμαστε πολύ ευτυχισμένοι μαζί. Μοιράζομαι αυτή την εμπειρία ζωής με οποιονδήποτε αντιμετωπίζει παρόμοιες προκλήσεις στη σχέση, το γάμο ή οποιοδήποτε άλλο θέμα. , μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Dr Ellen στο WhatsApp +2349074881619
    Είναι ικανή στα ακόλουθα ξόρκια:
    * ξόρκια αγάπης
    * ξόρκια γάμου
    * χρηματικά ξόρκια
    * ξόρκια ομορφιάς
    * Καλή τύχη ξόρκια
    * Ξόρκια σεξουαλικής έλξης
    * Ξόρκια θεραπείας του AIDS
    * Ξόρκια λοταρίας
    * Οι κατάρες αφαιρούν αμέσως τα ξόρκια
    * Ξόρκια προστασίας
    * Ξόρκια λοταρίας
    * Τυχερά ξόρκια
    * Ξόρκι γονιμότητας
    * Δαχτυλίδι τηλεκίνησης 💍
    Email: ellenspellcaster@gmail.com
    Whatsapp +2349074881619

    ΑπάντησηΔιαγραφή